Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.07.2016 17:40:42
Deli članek:

Borussia potrdila: njen zvezdnik uradno pri Manchester Unitedu

Zdaj je tudi uradno. Manchester United je drese začel prodajati nekoliko prezgodaj, zdaj pa lahko s prodajo mirno nadaljuje.

Borussia Dortmund je namreč potrdila odhod armenskega vezista Henriha Mhitarjana, ki bo bundesligo zamenjal za angleško premier ligo in oblekel dres rdečih vragov z Old Trafforda. Borussia ni razkrila vsote, ki jo je prejel od Uniteda, po poročanju nemških medijev naj bi šlo za 42 milijonov evrov,

To je klubski rekord, Dortmundčani še nikogar niso prodali za tako veliko denarja. Borussia je za 27-letnega napadalno usmerjenega vezista prejela še toliko bolj impresiven znesek, če vemo, da bi se Mhitarjan čez eno leto kamorkoli lahko preselil kot prost igralec. Prestopa bodo potrdili tudi v taboru rdečih vragov.

Sicer pa je Mhitarjan tretji nogometaš Borussie, ki je zapustil klub. Pred njim se je Ilkay Gündogan preselil v Manchester City, Mats Hummels pa v Bayern München. United je v tem prestopnem roku v svoje vrste pripeljal še Šveda Zlatana Ibrahimovića in Erica Baillyja iz Slonokoščene obale.