Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 24.05.2016 10:20:04

Jokić: Vračam se v Španijo

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca, ki se na Brdu pri Kranju pripravlja na prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo, bo danes na Brdu pri Kranju opravila le en trening (17.30). Ob kopici novincev bo na njem tudi izkušeni Bojan Jokić, ki ga v odsotnosti poškodovanega Boštjana Cesarja mogoče čaka tudi kapetanski trak na teh dveh tekmah.

"S tem se ne obremenjujem. Nekdo pač mora biti kapetan. Mogoče bi jaz kapetanski trak prepustil Milivoju Novakoviću, ker je starejši od mene in izkušenejši. Ampak o tem ne razmišljam, pomembno je, da dobro odigramo ti dve tekmi in da se pokažemo v lepi luči," pravi Jokić.

Tekma s Švedsko bo 30. maja v Malmöju, s Turčijo pa 5. junija v Ljubljani. Oba tekmeca sta na lestvici Mednarodne nogometne zveze višje od Slovenije. Slednja je 61., Švedi so 36., Turki pa 13.

Oboji bodo nastopili na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Švede v skupini E čakajo Belgija, Italija in Irska, Turke pa v skupini D Španija, Češka in Hrvaška.

"Švedska in Turčija sta zahtevna tekmeca, tako da se moramo dobro pripraviti na tekmi in ju čim bolje odigrati, da bo to dober pokazatelj za naprej, za začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018," meni Jokić.



Kot pravi, tekmeca dobro poznajo, predvsem težka bo tekma na Švedskem. "Oni tudi gredo na EP in bodo verjetno z glavo bolj pri stvari, toda mi za reprezentanco vedno radi igramo, hkrati pa se pripravljamo za naprej in moramo pošteno odigrati," še pravi nekdanji igralec kranjskega Triglava in Gorice.

Prav iz slovenske lige je tokrat na seznamu selektorja Srečka Katanca kar osem igralcev. "To daje dodaten zagon reprezentanci. To so mladi fantje, željni dokazovanja, tako kot smo bili mi včasih. Mislim, da so vsi zelo dobri igralci in so si zaslužili vpoklic," pravi Jokić.

Ta je v zadnje pol sezone redno igral v angleški drugi ligi za Nottingham Forest, kamor ga je posodil Villarreal. "S sezono sem zadovoljen. Odločil sem se za korak nazaj in šel v drugo angleško ligo, ker sem v Villarrealu premalo igral. Sem pa z vsem zelo zadovoljen, dobro se počutim, brez poškodb, kar je najbolj pomembno," pravi izkušeni branilec, ki pa ga znova čaka dokazovanje na Pirenejskem polotoku.

"Res je, vračam se v Španijo, upam, da bomo šli v ligo prvakov (Villarreal si je s četrtim mestom v španski ligi priigral mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov; op. STA). Villarreal je odigral zelo dobro sezono, sam sem mu pomagal prvo polovico sezone, drugo je igral še bolje. Zelo sem vesel zanje in seveda tudi zase," je zaključil Jokić.

Članki iz rubrike