Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.03.2016 09:29:30
Deli članek:

Ekvador ostaja na čelu, Argentina zmagala v Čilu

Reuters

Ekvador je v domačem Quitu v južnoameriških kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji remiziral 2:2 s Paragvajem, vendar ostal na čelu kvalifikacij, saj ni izgubil še nobene tekme. Argentina je z 2:1 zmagala v Čilu, Peru in Venezuela sta igrala 2:2, Kolumbija pa je s 3:2 ugnala Bolivijo. Danes igrata še Brazilija in Urugvaj.

Osem mesecev po porazu v finalu ameriškega pokala se je argentinska enajsterica oddolžila Čilu na njihovem igrišču. Gostitelji so sicer povedli v 10. minuti, ko je zadel Felipe Gutierrez. Devet minut pozneje je izenačil Angel Di Maria, Gabriel Mercado pa je že v 24. minuti postavil končni izid.

Argentina, za katero je nastopil tudi Lionel Messi, je z osmimi točkami iz petih srečanj na četrtem mestu lestvice, tretji Paragvaj pa ima prav tako osem točk. Eno več ima drugouvrščeni Urugvaj, ki ima tekmo manj, Ekvador pa jih je na petih tekmah zbral 13. Brazilija je trenutno peta, na štirih tekmah je vknjižila sedem točk.

Ekvador je pred tekmo s Paragvajem dobil vsa štiri srečanja, tokrat se je četa trenerja Gustava Quinterosa komaj izvlekla pred svojimi gledalci. Povedla je sicer z golom Ennerja Valencie (19.), nato pa je bil dvakrat uspešen Dario Lezcano. šele v sodnikovem dodatku je iz sumljivega položaja izenačil Angel Mena, gostje so protestirali, ker so menili, da je bil Mena v prepovedanem položaju.

Tudi v La Pazu je bila tekma odločena šele v sodnikovem dodatku, ko je Kolumbija zmagala po strelu Edwina Cardone. V Limi pa je Peru prav tako izenačil v zadnjih trenutkih tekme, ko je bil uspešen rezervist Raul Ruidiaz.