Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.03.2016 07:50:33
Deli članek:

Stranski sodnik brutalno podrl španskega selektorja (video)

Reuters

Sinoči sta se v prijateljski tekmi pomerili Italija in Španija, ki sta se v Vidmu razšli brez zmagovalca. Bilo je 1:1.

V prvem polčasu ni bilo veliko dobrega nogometa, še najbolj razburljiv in zanimiv dogodek se je zgodil v dvajseti minuti, ko je stranski sodnik brutalno podrl španskega selektorja Vicenteja Del Bosqueja.

Gre za dogodek, ki dokazuje, da sta tako sodniško kot trenersko delo lahko še kako nevarna.

Medtem ko je 65-letni španski strokovnjak stal ob avt črti, spremljal svoje igralce in jim dajal navodila, je z njegove leve stani pritekel stranski sodnik in se močno zaletel vanj.

Del Bosque je padel po tleh, mnogi so se zbali, da se pri tem ni mogoče poškodoval, toda priletni Španec je vstal brez težav, se opravičil in z nasmeškom na obrazu segel v roko stranskemu sodniku, ki seveda ni bil prav nič kriv, saj je samo opravljal svoje delo.

Oba sta imela ob tej nesreči veliko srečo, tudi turški sodnik je bil namreč v tistem času povsem osredotočen na dogajanje ob igrišču, budno je namreč spremljal akcijo Italijanov in si seveda ni mislil, da bo imel na poti kakršnokoli oviro. Na srečo se je torej vse dobro končalo.

Bolj zanimiv je bil drugi polčas, ko sta bila dosežena tudi oba zadetka. V 67. minuti je domačine v vodstvo popeljal Lorenzo Insigne, ki je na najboljši možen način zaključil lepo akcijo domače ekipe. Toda Azzurrom minimalne prednosti ni uspelo zadržati, že tri minute pozneje je izenačil Aritz Aduriz in postavil končni izid srečanja. Petintridesetletni član Athletica se je odlično znašel v kazenskem prostoru in žogo iz bližine spravil za Buffonov hrbet.