Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
24.03.2016 21:22:21
Deli članek:

Bo Camp Nou postal Estadi Johan Cruyff?

Reuters

Pristaši Barcelone so prek socialnih omrežji zagnali iniciativo, da bi Camp Nou preimenovali po danes preminuli klubski legendi.

Da je v katalonskem velikanu Johan Cruyff pustil ogromen pečat je milo rečeno, je eden večjih, po mnenju številnih pa kar največji razlog, da je Barcelona danes tu, kjer je - na nogometnem panteonu. Zato pravzaprav niti ne čudi, da se je že kmalu po objavi njegove smrti na svetovnem spletu razširila iniciativa, po kateri bi domovanje Barce nekoč v bodoče nosilo ime legendarnega Nizozemca.

Ultimativna, nikakor pa ne nezaslužena čast za možakarja, ki velja za arhitekta najuspešnejšega obdobja v zgodovini kluba. Štadion je sicer odprl vrata v septembru leta 1957, uradno je nosil ime Estadio del Club de Fútbol Barcelona, popularno pa se ga je kaj kmalu oprijelo ime Camp Nou. Uradno se je preimenoval leta 2001, na pobudo takratnega predsednika Joana Gasparta. V naslednjih letih naj bi bil deležen razširitve za nekaj tisoč mest, pa se prav leto 2020, ko naj bi bila dela dokončana, zdi primerno za vnovično preimenovanje.