Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.03.2016 11:16:26
Deli članek:

Blatter ne bo zavrnil Putina

Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je za četrtkovo izdajo nemškega dnevnika Frankfurter Allgemeine Zeitung potrdil, da se bo na povabilo ruskega predsednika Vladimirja Putina kot častni gost udeležil svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo Rusija gostila leta 2018.

S povabilom in Blatterjevo udeležbo na nogometnem svetovnem prvenstvu ne bi bilo prav nič narobe, če ne bi Fifa 80-letnemu Švicarju prepovedala vsakršno delovanje v tem športu za obdobje šestih let. Blatter je bil skupaj z nekdanjim predsednikom Evropske nogometne zveze (Uefa) Michelom Platinijem suspendiran in začasno izločen iz nogometa zaradi spornega denarnega nakazila Platiniju leta 2011 v višini dveh milijonov ameriških dolarjev.

"Če me povabijo, poskrbim za to, da tudi sprejmem povabilo," je dejal Blatter.

Tako Blatter kot Platini odločitev o suspenzu izpodbijata pred mednarodnim športnim razsodiščem v Lozani. Nemška tiskovna agencija DPA ob tem navaja, da, če prepoved ne bo razveljavljena in bo takrat še v veljavi, se Blatter prvenstva ne bo mogel udeležiti kot častni gost, ampak "le kot navaden obiskovalec, gledalec z vstopnico, ki jo bo moral plačati".