Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.03.2016 10:30:33
Deli članek:

Unitedovi senzaciji se obeta občutna povišica

Reuters

Marcus Rashford je mladi napadalec, ki je v dresu Uniteda debitiral konec novembra, trenutno pa je eden najbolj vročih nogometašev na Otoku.

18-letni napadalec je svojo priložnost dočakal predvsem zaradi številnih poškodb, ki so prizadele Manchester United. Konec novembra je debitiral v dresu rdečih vragov, že na naslednji tekmi v ligi Europa in prvi, ki jo je začel v začetni enajsterici, pa dosegel kar dva zadetka. Še na naslednji je dvakrat zatresel mrežo Arsenala, nazadnje pa je United z njegovim zadetkom v gosteh premagal še mestnega tekmeca Cityja.

Vse to mu je prineslo tudi vpoklic v angleško reprezentanco U-20, njegovo ime pa se pojavlja tudi med kandidati za nastop na članskem evropskem prvenstvu v Franciji.

Po poročanju angleških medijev pa se mlademu nogometašu obeta občutna povišica. Do konca sezone bo sicer prejemal še znesek po stari pogodbi, ki znaša skromnih 630 evrov na teden, drugo leto pa bo na teden zaslužil že kar spodobnih 19.000 evrov.

Vsekakor pa bodo morali pri Unitedu v prihodnje globoko seči v žep, če ga bodo želeli obdržati v svojih vrstah. Za otroka Uniteda se namreč zanima ker nekaj angleških klubov, med drugim je zanimanje zanj pokazal tudi bogati mestni tekmec City.