Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2015 08:55:27
Deli članek:

Nigerija pred očmi sodnika Mateja Juga osramotila Brazilijo (video)

vszi

V polfinalu svetovnega prvenstva do 17 let je na uvodnih dveh tekmah prišlo do dveh presenečenj.

Boji na svetovnem prvenstvu do 17 let v Čilu se prevešajo v zaključno fazo, dva uvodna polfinalista sta že znana. Kar nekoliko presenetljivo sta to postala Mali in Nigerija, ki sta v polfinalu kljubovala napovedim. Malijci so namreč z 1:0 premagali Hrvaško, Nigerija pa je razbila Brazilijo. In to kar s 3:0! Da bi bil podvig nigerijskih mladeničev še večji, so vse tri zadetke zabili v razmaku vsega petih minut!

Victor Osimhen, z osmimi goli prvi strelec turnirja, je strelske vaje začel v 29. minuti, Kingsley Michael jih je nadaljeval minuto kasneje, Udochukwu Anumudu pa zaključil v 34. minuti. Kot zanimivost dodajmo, da je na tej tekmi pravico delil slovenski sodnik Matej Jug, ki naj bi bil tudi eden od kandidatov za sojenje v finalu.

Preostala dva polfinalista bosta znana danes, ko bosta odigrani tekmi med Ekvadorjem in Mehiko ter Belgijo in Kostariko. Velikanov torej ni več v igri za končno zmago, že pred tem so recimo z nastopi zaključili tudi Francozi, Argentinci, Angleži, Nemci, Rusi …