Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2015 16:16:43
Deli članek:

Predsednik italijanske zveze: Stran od Židov in gejev

Prvi mož italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio si je privoščil nov šokanten izpad. Tokrat so bili tarča njegove nestrpnosti ljudje judovskega porekla in istospolno usmerjeni.

Prav neverjetno je, kaj vse se dogaja v italijanski nogometni zvezi. Pred časom je eden od funkcionarjev ukvarjanje z ženskim nogometom označil kot ukvarjanje s "štirimi lezbijkami", predsednik pa je že pred časom temnopolte nogometaše poimenoval "jedci banan". No, Tavecchio je zdaj udaril ponovno. 

Osrednji italijanski časnik Corriere della Sera se je dokopal do tonskega zapisa pogovora z enim od manj pomembnih portalov, v katerem je Tavecchio natrosil kar nekaj krepkih. Portal njegovih besed nato ni objavil, a so ostale zapisane v dokumentu, ki je sčasoma ugledal luč javnosti. 

"Lahko imajo tak sedež, ko pa ga je kupil tisti Žid," je komentiral zgradbo, v kateri biva ena od nižjih vej oblasti italijanskega nogometa. "Nič nimam proti Židom, a jih je bolje držati na varni oddaljenosti," je ob tem še dodal in v nadaljevanju pogovora poudaril, da si še dlje od sebe želi nekoga drugega. 

"Kar zadeva homoseksualce, pa bom dejal takole: naj bodo čim bolj stran od mene," je dejal predsednik zveze in kljub temu, da se ogorčeno brani ter medije obtožuje manipulacije, sprožil nov val ogorčenja. Ter tudi glasne zahteve po odstavitvi človeka, ki po mnenju večine zaradi afere z "jedci banan" sploh ne bi smel nikoli postati prvi mož zveze.