Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.10.2015 11:09:30
Deli članek:

Mourinho neuspešen s pritožbo

Reuters

Sloviti portugalski nogometni trener Jose Mourinho bo moral plačati kazen v višini 50.000 funtov (68.274 evrov), ki mu jo je zaradi kritik na račun sodnika izrekla angleška nogometna zveza FA.

Veliki Portugalec na klopi Chelseaja se je pritožil, a s pritožbo ni bil uspešen. Trener londonskega nogometnega velikana si je kazen prislužil zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra. Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah, da bi karkoli dosodili v korist Londončanov.

Ob denarni kazni so Portugalcu izrekli tudi pogojno kazen, prepoved opravljanja dela na eni tekmi pa bo obveljala, če bo nogometni strateg v naslednjih 12 mesecih poskrbel še za kakšno podobno nešportno kršitev pravil.

Mourinho se sicer ni udeležil obravnave pritožbe, spisal je le pisno obrazložitev, v kateri ni zanikal izgovorjenega komentarja, a je zavrnil, da bi s svojimi besedami izpodbijal verodostojnost sodnika Madleyja, češ da so ga narobe razumeli, kajti angleščina ni njegov materni jezik in zato ni tako vešč sporazumevanja v jeziku, v katerem je pisal Shakespeare.

"Njegova angleščina je zelo sofisticirana, kar dokazuje tudi v svojih intervjujih v angleščini, tako da to ni moglo kakorkoli vplivati na našo odločitev. Upoštevali smo tudi predkaznovanost, kar pa ga prav v ničemer ni odvrnilo od te zadnje veliko hujše kršitve. Zadeva je v celoti v njegovih rokah, vse kar mora storiti, je, da se v naslednjih 12 mesecih vzdrži nadaljnje kršitve s svojimi komentarji in kazen bo v celoti odpravljena," je sklenil tričlanski senat.

Mourinho je med nominiranci za najboljšega trenerja leta v izboru Mednarodne nogometne zveze Fifa.