mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 20.10.2015 09:59:46

Maribor ob dobrega tisočaka, Olimpija ob pomembnega člena obrambe

alesfevzer.com
Disciplinski sodnik NZS znova udaril po žepu upravi Maribora in Olimpije.

Bliže se večni derbi, v Ljubljani se bosta stara rivala pomerila v soboto, tekma se bo začela ob 20.45. In za Olimpijo in za Maribor bo to zelo pomemben obračun; zmaji bi vijoličastim v primeru zmage pobegnili za deset točk, če bi slavili Štajerci, bi se razlika zmanjšala na štiri točke. V luči tega so v Ljubljani z razočaranjem sprejeli dejstvo, da bodo morali tekmo odigrati brez Matica Finka. Bočni branilec, ki je v tej sezoni izpustil je eno tekmo v PLTS, je bil namreč dokaj ostro kaznovan zaradi izključitve na gostovanju v Kopru.

Čeprav je moral pod prho zaradi dveh rumenih kartonov, so mu odgovorni ob upoštevani predkaznovanosti prepovedali igranje na dveh tekmah. To pomeni, da bo izpustil in Celje v pokalu in, kar je še pomembneje, Maribor v prvenstvu. Zaradi tega se bo zagotovo še dolgo tolkel po glavi, v Kopru je namreč drugi rumeni karton prejel v zadnjih sekundah obračuna!



Še hujšo kazen je prejel Erik Gliha, branilec Krke iz Novega mesta, zaradi nasilnega starta bo moral počivati kar trikrat!

Tudi tokratni disciplinski zapisnik pa ni minil brez denarnih kazni. Maribor mora zaradi kurjenja pirotehnike in žaljivega skandiranja plačati 1150 evrov, Olimpija pa je zaradi prižiganja bakel in aktiviranja pirotehničnih sredstev ostala brez 650 evrov.

Članki iz rubrike