Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
09.10.2015 08:35:45
Deli članek:

Kot v otroštvu: zvezdnika Tottenhama na zbor pripeljala mama

vszi

Jan Vertonghen je pri 28 letih standarni član belgijske nogometne reprezentance, z denarjem, ki ga je zaslužil do zdaj, bi si lahko kupil katerikoli avto, pa vseeno ga je na reprezentančni zbor pripeljala kar mama v svojem manjšem avtu.

Praktično ni športnika, ki ga v njegovih otroških dneh na treninge ne bi pripeljal starš. Z leti športniki oziroma športnice niso več tako odvisni od prevoza roditeljev, nekateri pa se zaradi želje po samostojnosti in tudi strahu pred zbadanjem sovrstnikov, odločijo, da bodo čim hitreje sami hodili na priprave oziroma treninge.

Zvezdnik Tottenhama Jan Vertonghen pa je otroške trenutke znova podoživel. Na reprezentančni zbor ga je pripeljala kar mama. In to z nekoliko manjšim avtom, kot je, po vsej verjetnosti, vajen sam. Če gre verjeti uporabniku Reddita, ima zgodba nekoliko čustveno ozadje. Družina Vertonghen je Toyoto Corollo kupila pred devetimi leti, nedolgo zatem pa je Janom oče umrl. Mama je takrat dejala, da bo avto uporabljala tako dolgo, dokler ne bo več uporaben. Hkrati 28-letni nogometaš v Belgiji nima svojega avta, mama pa mu ne dovoli, da bi kupil novega, saj se ga večino leta ne bi uporabljalo.