Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.01.2015 18:09:26
Deli članek:

Skrivnost razkrita: padec ni bil naključen (video)

vszi

Se še spomnite bizarnega prostega strela, ki so ga izvedli nemški nogometaši na tekmi osmine finala svetovnega prvenstva proti Alžiriji?

Naj vam osvežimo spomin. V 88. minuti so imeli kasnejši svetovni prvaki pri izidu 0:0 na voljo prosti strel iz dokaj ugodnega položaja. Razdalja je bila okrog 25 metrov, k žogi pa se je postavilo kar pet nemških nogometašev. 

Vsi na stadionu v Porto Alegreju so se spraševali, kdo bo sprožil proti vratom alžirskega čuvaja mreže Raisa Mbolhija. Glavni kandidati so bili Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger in Toni Kroos, na svojo priložnost sta čakala tudi Andre Schürrle in Thomas Müller. Toda na presenečenje več kot 40 tisoč glave množice na stadionu Beira-Rio in večmilijonskega občinstva pred malimi zasloni se za neposreden strel proti golu ni odločil noben izmed njih. 

Ne, namesto poskusa s strelom so Nemci izvedli akcijo, ki je bila prejšnje poletje prava atrakcija na svetovnem spletu. Pa ne zato, ker bi uprizorili kakšno dih jemajočo potezo, temveč ker so se pri izvedbi prostega strela osmešili. 

Najbolj se je osmešil Thomas Müller, ki se je pri teku proti žogi spotaknil, se pobral in stekel mimo žoge. Večina ljubiteljev nogometa je takrat pomislila, da je zvezdniku Bayerna takrat pač spodrsnilo, toda v javnost je pricurljal posnetek, ki dokazuje, da temu ni bilo tako. 

Nemška reprezentanca je namreč identično akcijo, ki jo je izvedla proti Alžiriji, vadila na treningu. Tudi tam se Thomas Müller pri teku proti žogi najprej spotakne, nato pa steče mimo okroglega usnja, tudi nadaljevanje akcije z gibanjem ostalih nogometašev in podajo Tonija Kroosa je bilo identično. S to razliko, da so na treningu Nemci iz te komične situacije uspeli zabiti zadetek, v osmini finala svetovnega prvenstva pa so se samo osmešili. 

Kako je bila videti akcija na treningu in kako je bilo vse skupaj videti na tekmi proti Alžiriji si lahko pogledate v priloženima videoposnetkoma.