Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.10.2014 14:09:26
Deli članek:

Del Bosque se ne zmeni za Mourinha

Reuters

Naslednji teden se nadaljujejo kvalifikacije za Euro 2016.

Aktualni evropski prvaki Španci so septembrski uvod opravili z odliko, v Valencii so brez kakršnihkoli težav s 5:1 odpravili Makedonce. Oktobrska reprezentančna akcija pa prinaša dve gostovanji. Furija se bo v okviru skupine C v četrtek v Bratislavi pomerila s Slovaško, tri dni pozneje pa potuje še v Luksemburg. Selektor Vicente del Bosque se je povsem razumljivo odločil, da bo za omenjeni tekmi računal na vse svoje najboljše nogometaše.

Med njih seveda sodi tudi napadalec Chelseaja Diego Costa. Naturalizirani Brazilec ima v zadnjem času nekaj težav z mišico, zato je njegov trener Jose Monurinho na španskega selektorja naslovil
prošnjo, da 25-letnika ne bi uvrstil na seznam. Portugalec je svojo prošnjo utemeljil, da Costa zaradi omenjene poškodbe v zadnjih tednih ni sposoben narediti praktično ničesar.

Zanimivo, če vemo, da je vsem težavam navkljub Mourinho Costo na torkovi tekmi lige prvakov s Sportingom na igrišču pustil vseh devetdeset minut. Zakaj potem tega ne bi storil tudi Del Bosque? "Povsem v redu je, da vpokličemo Diega Costo, saj igra na vsaki tekmi," razmišlja 63-letni španski strokovnjak.

Za nameček je tudi igralec sam potrdil, da je z njim vse v najlepšem redu. "Igral sem vseh devetdeset minut, torej je z mano vse v redu. Vedno bolje se počutim, ostalo je odvisno od trenerja. Med tednom intenzivno delam s fizioterapevti."