Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.10.2024 09:34:22
Deli članek:

Disciplinski sodnik NZS presodil. Takšno kazen si je prislužil Maribor zaradi vdora navijačev na igrišče po štajerskem derbiju

alesfevzer.com

Neprimerno dogajanje je dobilo epilog.

Za vijoličaste se zadnja ligaška preizkušnja ni izšla, kot so si zamislili. Niti po naključju. V štajerskem derbiju so ostali praznih rok, posledično se je moral posloviti Ante Šimundža, po koncu dvoboja s Celjem pa so nase na neprimeren oziroma nedopusten način znova opozorili člani domače organizirane navijaške skupine. Kar nekaj Viol je vdrlo na igralno površino z namenom, da bi obračunali s Celjskimi grofi na nasprotni strani stadiona. Zadišalo je po hudem incidentu, a so se strasti na srečo kmalu umirile, zdaj je dogajanje dobilo epilog. Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je razkril kazen za Maribor.

Šestnajstkratne prvake je zaradi večkratnega žaljivega skandiranja, metanja predmetov na igrišče, večkratnega prižiganja bakel, večkratno prižiganje večje količine bakel in pomanjkljive organizacija, kar je privedlo do vdora na zelenico, kaznoval s 3450 evri, vendar to še ni vse. Prisodil jim je tudi kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev na določenem delu stadiona, in sicer na vzhodnem ter južnem delu stadiona, ki pa ne bo izvršena, če Maribor v roku dveh mesecev ne bo storil podobnega ali težjega prekrška.

Celjani so bili zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev (metanje predmetov (stolov) na igrišče ob vdoru navijačev gostujoče ekipe, večkratno prižiganje bakel) kaznovani z dva tisoč evri.