Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.10.2024 15:13:34
Deli članek:

Trije slovenski prvoligaši merili moči s člani hrvaške elite

nk-slaven-belupo.hr/

Zmaga Mure, poraz Domžal in Kopra.

Nogometaši Mure so tudi med reprezentančnim premorom ostali v ritmu tekem. Odpravili so se v Sveti Martin na Muri, kjer so se v prijateljski preizkušnji pomerili s Slaven Belupom in zmagali z 2:1, vsi goli so bili doseženi v prvem polčasu. Mrežo zasedbe iz Koprivnice je v 18. minuti načel Gal Kurež, po slabe pol ure igre je za izenačenje poskrbel Marko Aščić, končni izid je v končnici prvega dela postavil Filippo Tripi.

Začetno enajsterico murašev so sestavljali Strajnar, Olson, Cipot, Kumer Čelik, Kurtović, Maruško, Julardžija, Tripi, Spiridonović, Kurež in Maroša, v nadaljevanju so bili na zelenici Raduha, Miloš, Proleta, Sadriu, Pucko, Vrbanec, Antolin, Nuhanović, Junčaj, Diogo in Vizinger.

K južnim sosedom so se odpravili tudi Domžalčani, in sicer v Veliko Gorico, kjer je bil domači prvoligaš uspešnejši z 1:0, edini gol je sredi drugega dela dosegel Luka Vrzić. Dvakratni prvaki so se predstavili v postavi Mulalić (od 46. Vodišek), Kambić (od 46. Prodanović), Vujčić (od 67. Voldrih Simčič), Rantuša Lampreht, Bobarić (od 73. Kramberger), Offenbacher (od 61. Krupić), Grajfoner (od 46. Tolić), Lazarević (od 46. Gobec, od 87. Bohinc), Baruca (od 61. Hodžić), Perc (od 61. Nikić, od 78. Junčaj), Krstovski (od 46. Černe, od 84. Tadić).

Zaradi poškodb so bili odsotni Danijel Šturm, Dario Kolobarić, Haris Vučkić, Abraham Nwankwo, Morre Makandji in Rene Hrvatin, zaradi reprezentančnih obveznosti pa Rene Hrvatin, Luka Dovžan Karahodžić, Nino Milić, Benjamin Matičić in Aljaž Zabukovnik.

Koprčani so prav tako odpotovali na Hrvaško. Še bolj natančno na Kvarner, na Rujevici so merili moči z Rijeko, ki je bila prepričljivo boljša.. Gostitelji so slavili s 4:1 (2:0), edini strelec pri kanarčkih je bil Dominik Ivkić.

Oliver Bogatinov se je odločil za začetno enajsterico Baš, Mijalović, Mittendorfer, Sidibe, Curcio, Mukadas, Simčić, Petriško, Popović, Manssouri in D. Jurić, v nadaljevanju so igrali še Zalaznik, Bacha, T. Jurić, Matondo, Strcaj, Groznica, Slak, Buneta ter Burić.