Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.10.2024 17:07:05
Deli članek:

Takšen razplet so si drznili napovedati le redki. Favoriti v mestu burje položili orožje

alesfevzer.com

Nogometaši Primorja so v 11. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (0:0).

Primorje - Bravo 1:0 (0:0)

Ajdovščina - Mestni stadion. Glavni sodnik: Mihael Antić (Koper).

Strelec: 1:0 Smajlagić (49).

PRIMORJE: Tratnik, Klemenčič (od 85. Mutavčić), Dedić, Petek, Stožinić, Elias, Bešir (od 85. Shatri), Zavnik (od 76. Brkljača), Babin, Rafiu (od 46. Smajlagić), Gulič (od 73. Ignjatović). Trener: Milan Anđelković.

BRAVO: Orbanić, Španring (od 67. Gidado), Jakšić, Rodrigues (od 62. N'Guessan), Jovan, Ivanšek, Trdin, Selan (od 62. Štravs), Tučić, Pečar (od 52. Stanković), Poplatnik. Trener: Aleš Arnol.

Rumeni kartoni: Stožinić, Smajlagić, Bešir, Ignjatović, Tratnik; N'Guessan.

Rdeči kartoni: -


Zasedba iz Ajdovščine je presenetljivo dosegla četrto zmago v dozdajšnjem delu prvenstva, Bravo v mestu burje ni upravičil vloge favorita. Roko na srce so si takšen razplet drznili napovedati le redki.

V uvodnih dvajsetih minutah je bila rahla terenska pobuda na strani zasedbe iz slovenske prestolnice, v taktičnem boju za vsak košček igrišča pa si nobena ekipa ni ustvarila izrazite priložnosti za zadetek. Prvo nevarnejšo akcijo so uprizorili Ajdovci iz nasprotnega (pol)protinapada v 23. minuti, strel Nigerijca Ishaqa Kayoda Rafiua pa ni bil noben izziv za gostujočega vratarja Matijo Orbanića.
V prvi polovici tekme so za največje razburjenje poskrbeli Šiškarji. V 30. minuti je po kombinirani akciji Martin Pečar močno streljal z 12 metrov, a se je z dobro obrambo izkazal domači vratar Gašper Tratnik, do odbite žoge se je nato dokopal Matic Ivanšek, ki pa je bil netočen.

Izbranci domačega trenerja Milana Andželkovića so sanjsko začeli drugi polčas. V 49. minuti so povedli z 1:0, potem ko se je rezervist Semir Smajlagić najprej izognil prepovedanemu položaju, v nadaljevanju akcije pretekel vratarja Orbanića, nato pa iz težkega položaja z natančnim strelom z desne strani svoje soigralce popeljal do vodstva.

alesfevzer.com

Devet minut kasneje so zagrozili nogometaši iz Ljubljane, po predložku z leve strani pa je Matej Poplatnik slabo streljal z glavo. Gosti so v nadaljevanju imeli jalovo premoč. Trener Aleš Arnol je s svežimi močmi s klopi skušal oživeti igro svojih varovancev, ki pa jim vse do zadnjega piska glavnega sodnika Mihaela Antiča ni uspelo prelisičiti dobro organizirane ajdovske obrambe.

Zasedba iz Ajdovščine bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru (19. oktober), ljubljanska pa bo gostila Maribor (20. oktober). Ajdovsko zasedbo pred tem 12. oktobra v Novi Gorici čaka še zaostala tekma 9. kroga proti Kalcerju iz Radomelj.