Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.10.2024 19:05:22
Deli članek:

Barca na krilih Lewandowskega do prepričljive zmage

Profimedia

Nogometaši Barcelone so v tekmi 9. kroga španske lige v gosteh premagali Alaves s 3:0. Katalonci so z osmo zmago zdaj na vrhu lestvice spet tri točke oddaljeni od večnih tekmecev iz Madrida. V večerni tekmi pa bo Atletico Jana Oblaka igral proti Realu Sociedadu.

Za vse tri gole blaugrane je poskrbel poljski zvezdnik Robert Lewandowski, ki je že v prvem polčasu dosegel "hat trick". Zdaj je že pri desetih zadetkih v sezoni.
Barca je prejšnji teden s porazom pri Osassuni končala niz sedmih zmag v domačem tekmovanju, je pa med tednom za začetek novega niza v ligi prvakov s 5:0 že premagala Young Boys.
Lewandowski je vse tri gole dosegel že do 31. minute. Domači so sicer zadeli v sodnikovem dodatku prvega dela, a gol Tonija Martineza ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

Barcelona ima zdaj 24 točk, Real Madrid, ki je v soboto premagal Villarreal z 2:0, pa na drugem mestu 21. Villarreal je tretji s 17, a ga lahko še prehiti Atletico (16); ekipa slovenskega vratarja Oblaka bo ob 21. uri gostovala pri Sociedadu. Pred tem bosta seviljski mestni derbi igrala Sevilla in Betis.