Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2024 16:21:14
Deli članek:

Ne samo Iličić in Repas, Maribor ima še enega članskega reprezentanta ...

Grega Wernig

Ta vikend je na sporedu 11. krog slovenskega državnega prvenstva, nato pa se začenja reprezentančna pavza.

Danes, jutri in v nedeljo bo v osredju še klubski nogomet, ki pa se bo v naslednjem tednu umaknil reprezentančnemu, kajti prihaja oktobrsko reprezentančno okno s številnimi zanimivimi tekmami. Slovenija bo denimo v sklopu lige narodov gostovala najprej na Norveškem, potem pa še v Kazahstanu. 

Slovenski selektor je v reprezentanco vpoklical dva mariborska nogometaša. Josip Iličić je znova standarden člen slovenske izbrane vrste, se pa v reprezentanco vrača tudi Jan Repas, ki si je poziv zaslužil z odličnimi igrami v vijoličastem dresu. Še en mariborski nogometaš je dobil poziv svojega selektorja, in sicer robustni napadalec Orphe Mbina, ki je v zadnjih krogih v odlični formi. 

Grega Wernig
Dovolj dobri, da je prepričal Thierryja Mouyoumaja, da ga vpokliče v reprezentanco Gabona, za katero je Mbina doslej zbral tri nastope. Gabonce čakata tekmi v kvalifikacijah za afriški pokal narodov (dvakrat proti Lesotu), Mbina pa bo del reprezentance, katere prvi zvezdnik je sicer njegov konkurent Pierre-Emerick Aubameyang. "Občutek, ko lahko predstavljaš svojo državo, je vedno najlepši. Zelo sem vesel, da sem se z igrami v Mariboru vrnil v državno selekcijo in to bo v prihodnje le še dodaten motiv zame. Razumljivo je Aubameyang v prednosti v konici napada, o tem ni nobenega dvoma, si bom pa na treningih prizadeval, da bi si po vpoklicu prislužil zaupanje selektorja tudi na igrišču. Toda o reprezentanci od ponedeljka, do nedelje velja popolna osredotočenost na tekmo s Celjem," je na današnji novinarski konferenci Maribora pred nedeljsko tekmo s Celjani dejal Mbina.