Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2024 14:36:15
Deli članek:

Bizarno v ligi prvakov: huligani tretje ekipe so bili skriti v grmovju, potem pa silovito napadli

Profimedia

Po tekmi 2. kroga lige prvakov je prišlo do neverjetnega incidenta, ki so ga zakuhali navijači ekipe, ki sploh ni nastopila.

Šahtar je Atalanto gostil v nemškem Gelsenkirchnu in tekmo izgubil z 0:3. Ko so po tekmi navijači iz Bergama, ki so se do tistega trenutka obnašali vzorno in niso povzročali incidentov, zapuščali Veltins Areno, so jih nenadoma napadli navijači tretje ekipe – huligani domačega drugoligaša Schalkeja.

Lokalni nepridipravi so bili, bizarno, dalj časa skriti v grmovju v neposredni bližini stadiona – ob ulici Berni-Klodt-Weg na južni strani objekta, blizu ogromnega parkirišča. Približno 40 Schalkejevih huliganov je izkoristilo nepripravljenost domače policije, se silovito zapodilo proti gostom iz Italije in nastal je vsesplošni pretep.

Preden so se policisti organizirali in prišli na mesto incidenta, je velika večina napadalcev izginila v noč. Možje postave so vendarle uspeli beg preprečiti četverici manj spretnih, vse od teh so prepoznali kot člane ekstremistične navijaške skupine 'Ultras' in 'Hugos'. In vsi štirje so po hitrem postopku dobili prepoved vstopa na stadion.

Eden od navijačev Atalante je bil v pretepu poškodovan.


Policijski komandir Tim Frommeyer je po dogodku izrazil zaskrbljenost, da so imeli pripadniki huliganske navijaške skupine Schalkeja zelo natančno izdelan načrt, kako napasti miroljubne privržence Atalante. "Dejstvo, da je Gelsenkrichen velikodušno ponudil pomoč ukrajinskemu klubu Šahtar, ki se doma sooča z vojnimi razmerami, incidentu daje dodatno razsežnost." Frommeyer je še dodal, da utegne Uefa v prihodnje prepovedati Šahtarjeve tekme v Gelsenkirchnu.

Šahtar je v minuli sezoni domače evropske tekme igral v Hamburgu, na tamkajšnjem Volksparku, pred to sezono pa je svoj domicil preselil na Veltins Areno.

Razlog napada huliganov iz Gelsenkirchna bržkone leži v prijateljevanju navijačev Atalante in frankfurtskega Eintrachta, slednji pa so hudi sovražniki z navijači Schalkeja.