Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2024 12:00:58
Deli članek:

Bo lahko Šeško na evropskem prvenstvu zaigral za mlado reprezentanco? Kek je odgovoril v svojem slogu

Martin Metelko

Selektor Matjaž Kek je ob predstavitvi seznama za prihajajoči tekmi z Norveško in Kazahstanom spregovoril tudi o zelo zanimivi tematiki.

Slovensko izbrano vrsto že čez slab teden dni čaka naslednja tekma lige narodov, v četrtek, 10 oktobra bodo gostovali na Norveškem, tri dni kasneje pa še pri Kazahstanu. Pozornost slovenskih ljubiteljev nogometa pa bo usmerjena tudi v Avstrijo, kjer bodo varovanci Milenka Aćimovića odigrali odločilno tekmo za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Trenutno so na prvem mestu lestvice H. Pred Francijo imajo 3 točke, pred tretjo Avstrijo pa 5 točk naskoka, le da imata Francija in Avstrija odigrano tekmo manj. Njun medsebojni obračun bo na sporedu 15. oktobra. 

Evropsko prvenstvo nogometašev do 21 let bo med 12. in 29. junijem 2025 gostila Slovaška, pri tem pa se že poraja vprašanje, ali bi lahko na tem tekmovanju zaigrala recimo Benjamin Šeško in Žan Vipotnik. Jasno je namreč, da imata nogometaša, ki sta že uveljavljena člana A reprezentance, pravico nastopa tudi za U21, z njima bi slovenska izbrana vrsta močno okrepila zasedbo in tudi konkurirala evropskim velesilam. Pa je Matjaž Kek razmišljal o tem, da bi vročega napadalca Leipziga 'posodil' mladi reprezentanci? "Ko bo tako daleč, bomo tudi to rešili na tisti normalen, meni sprejemljiv način zdrave komunikacije interesa slovenskega nogometa," je odgovoril Kek.