Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 14:06:31
Deli članek:

Olimpijo v Nemčiji čaka pekel, v Ljubljani in Celju pa (za zdaj) še ne grabijo po paketih

Dobra dva tedna pred začetkom ligaškega dela konferenčne lige se stopnjuje napetost med navijači Olimpije in Celja.

Aktualne prvake že 2. oktobra čaka gostovanje na Portugalskem (pri Guimaraesu), Ljubljančane pa dan pozneje v Nemčiji, v Heidenheimu. Obračun bundesligaša in trenutno najbolj vroče ekipe v slovenskem prvenstvu seveda vzbuja veliko zanimanja.

Glede na to, da v nadaljevanju evropske jeseni zeleno-bele čakata še gostovanji v Helsinkih in na Poljskem (blizu meje z Belorusijo), je povsem jasno, da je za Olimpijine navijače najbolj privlačno prav gostovanje v Baden-Württembergu, v dobrih šest ur oddaljenem Heidenheimu.

Tamkajšnja Voith-Arena, ki je za dobrih tisoč sedežev manjša od Stožic, bo skoraj gotovo nabito polna, tako je tudi na prav vsaki tekmi nemškega prvenstva. Heidneheim, ki že drugo leto velja za hit bundeslige, ima nadvse lojalno navijaško bazo. Pakete treh vstopnic za tekme konferenčne lige (Nemci bodo ob Olimpiji gostili še Chelsea in švicarski St. Gallen), ki so ga ekskluzivno ponudili le svojim članom in imetnikom sezonske vstopnice, so razprodali v pičlih 20 minutah.


Za navijače Olimpije je namenjen gostujoči sektor (E1 in E2), po pravilih Uefe gre za 5 odstotkov kapacitete stadiona, torej 750 vstopnic. Prav tako po Uefinih določilih o dostopnosti za gostujoče navijače cena teh ne sme preseči 20 evrov.

Olimpija in navijaška skupina Green Dragons vsaka posebej organizirata avtobusni prevoz za zeleno-bele privržence, prva je skupaj z vstopnico postavila ceno na 80 (za člane) oziroma 90 evrov (za ostale), druga pa na 60 (za člane) oziroma 75 evrov (za ostale). Za vse, ki želijo potovati v lastni režiji, oboji ponujajo tudi samo vstopnice.

Tako Olimpija kot tudi Celje že nekaj časa prodajata pakete vstopnic za vse tri domače evropske tekme, oboji pa bi si želeli boljšo prodajo. Medtem ko je Olimpija do tega trenutka prodala slabih 2500 paketov, je v Celju ta številka še precej skromnejša. Oba kluba sta sicer postavila izjemno razumno ceno – 50 evrov za vse tri tekme oziroma manj kot 17 evrov na tekmo.

Ljubljančane čakajo obračuni z avstrijskim Laskom (24. 10.), severnoirskim Larnejem (28. 11.) in belgijskim Cercle Bruggom (12. 12.). V Celju bodo gostovali turški Istanbul Bašakšehir (24. 10.), poljska Jagiellonia (28. 11.) in valižanski The New Saints (19. 12.).