Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 12:50:58
Deli članek:

Kdo je kriv za tako slabo zelenico v Celju? Prvi mož kluba z ostrimi besedami nad ...

alesfevzer.com

V Celju imajo pred začetkom evropske jeseni v konferenčni ligi nemalo težav z zelenico. Stanje na stadionu aktualnih državnih prvakov je namreč porazno.

Letošnja jesen bo za ljubitelje slovenskega nogometa izjemno posebna. Ne le, da bo imela Slovenija v ligi prvakov rekordno število nogometašev, prav tako bo imela v jesenskem delu konferenčne lige kar dva kluba - Olimpijo in Celje. Za njiju se bo evropska pot začela 2. oziroma 3. oktobra, ko bodo Celjani v sredo najprej gostovali pri portugalski Vitorii, dan kasneje pa bodo Ljubljančani gostovali pri nemški ekipi Heidenheim. 

Pri Celju pa se v dneh pred začetkom evropskih tekmovanj in pred zelo zanimivim štajerskim derbijem, ki bo na sporedu v sredo ob 17. uri, ukvarjajo tudi z uničeno zelenico na stadionu. Ta je že nekaj tednov predmet debate in spotike, glede na jesensko vreme, padavine in hitro ohladite, ki nas je doletela v preteklih dneh, je jasno, da bo stanje vedno slabše. 

Kdo je kriv, da je travnata površina na stadionu aktualnih državnih prvakov tako zelo uničena? Tudi o tej pereči temi je v nogometni oddaji Pod prečko spregovoril tudi prvi mož Valerij Kolotilo: "Na žalost je situacija slabša, kot je samo stanje igrišč. Doslej smo bili vedno korektni in nismo konkretno govorili o tem, kdo je odgovoren. Ampak stanje je takšno, da je gospa Breda Obrez, direktorica javnega podjetja ZPO, ki se ukvarja z vzdrževanjem objektov v Celju, odgovorna za stanje terenov. Odločitve so bile napačne. Njej te stvari niso jasne, pogovori so vse grši, situacija iz dneva v dan slabša." 

Kolotilo je še razkril, da jim je bilo na zadnjem sestanku rečeno, da če ljudem v klubu pogoji niso všeč, naj pač ne trenirajo. Prav tako je Kolotilo izpostavil mačehovski odnos občine do profesionalnega športa in kot dodaten primer navedel ženski rokometni klub, ki je moral pred dnevi ugasniti.