Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 12:33:15
Deli članek:

Radovan Karanović je nazaj na klopi: Nekdanji prvak z Mariborom bo zdaj poskušal ...

alesfevzer.com

Po dveh letih premora od trenerskega dela, se je Radovan Karanović vrnil nazaj na klop.

Izkušeni strateg, ki je v zadnjih dveh sezonah po odhodu z mariborske klopi, opravljal delo strokovnega vodje mariborske nogometne šole, se je zdaj vrnil na klop. In sicer je postal trener vijoličaste mladinske selekcije, potem ko je slednjo zapustil Dejan Dončić, ki je prevzel člansko ekipo Domžal. 

"Vesel sem, da sem se spet vrnil na klop, po skoraj dveletnem premoru, vmes pa mi je vloga strokovnega vodje prinesla nova, koristna spoznanja in pomagala pri določenem ‘resetiranju’ dosedanjega dela. Občutki so bili zelo prijetni, še posebej ob spoznanju, da smo zmagali na zelo zahtevni tekmi proti Rudarju. Kot po navadi so bili Velenjčani zelo motivirani, ampak fantje so bili skozi celotno tekmo zbrani in si zaslužijo pohvale za prikazano," je v pogovoru za spletno stran Maribora dejal Karanović.

"Glede na to, da je v prvenstvu za nami pozitiven niz, ga želimo nadaljevati tudi v mednarodni konkurenci, kar bi le še dodatno utrdilo samozavest igralcev. Fantje imajo odličen odnos do dela, s prizadevnostjo na treningih. Tekmecem bomo namenili dolžno spoštovanje, saj tudi izkušnje iz lanskih kvalifikacij kažejo, da mora biti ekipa, ki si želi priigrati napredovanje, na visokih obratih," pa se je že ozrl na prihajajočo jutrišnjo preizkušnjo v kvalifikacijah za ligo prvakov mladih. 

Mladi mariborski upi so že v ponedeljkovih jutranjih urah krenili proti Gibraltarju, kjer jih jutri čaka obračun z ekipo Lincoln Red Imps. Iz Maribora so startali že ob 4:30 zjutraj, z avtobusom so krenili do dunajskega letališča, poleteli proti Malagi, od tam pa potem do svoje baze v Esteponi, kjer so opravili večerni trening. Danes se bodo iz Španije premaknili v Gibraltar, kjer bo jutri na sporedu prva tekma kvalifikacij za ligo prvakov, povratna bo na sporedu čez dva tedna, zmagovalec pa se bo v naslednjem kvalifikacijskem krogu pomeril s kijivskim Dinamom. 

"Zaradi zahtevnega in predvsem zelo specifičnega potovanja v Gibraltar smo se odpravili na pot že dva dni prej. Gre za nov, drugačen tekmovalni izziv. Za prvo evropsko preizkušnjo, ki bo novost za veliko večino fantov. Nasprotnik bo pomenil določeno neznanko, saj ni bilo enostavno priti do ustreznih posnetkov za temeljito analizo. Izhajamo iz naših pridobljenih spoznanj in informacij ter z zaupanjem v lastne zmožnosti. Želimo se na prvi tekmi predstaviti v čim boljši podobi in si priboriti dobro izhodišče za povratno tekmo na domačem igrišču čez dva tedna," je razložil Karanović. 

Slednji je v Gibraltar popeljal 22 nogometašev, med drugim tudi supertalentiranega kadeta Tiana Naia Korena, mlajšega od sinov Roberta Korena, ob njem pa še dva kadeta, Nejca Viherja in Vida Novaka. V kadru bodo sicer naslednji nogometaši: Doroshenko, Handanović, Antonič (vratarji), Meško, Rasheed, Kramberger, Novak, Mikluš Senekovič, Schaubach, Žavbi, Viher, Sinković, Osterc, Roze, Lorbek, Koren, Videnović, Rabič, Antič Kurbus, Vogrinčič, Podlesnik in Rožič Šuligoj.