Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2024 14:09:41
Deli članek:

Iličić je ob odhodu z igrišča želel kapetanski trak dati Jugu, a je Šimundža to preprečil in ...

Grega Wernig

Zanimiv dogodek iz 81. minute včerajšnjega obračuna med Mariborom in Koprom.

Na včerajšnji tekmi med Mariborom in Koprom je ob odsotnosti sicer prvega kapetana Martina Milca vijoličasto ekipo na zelenico Ljudskega vrta popeljal Josip Iličić. S kapetanskim trakom okrog svoje levice je dobro vodil šestnajstkratne slovenske državne prvake. Do 81. minute, ko ga je Ante Šimundža poklical na klop in namesto njega v igro poslal mladega Poljaka Karola Borysa. 

Iličić je svojemu soigralcu naročil, da naj kapetanski trak odnese Ažbetu Jugu, sicer enemu od podkapetanov Maribora, toda Ante Šimundža je to preprečil. Mariborski trener je zelo jasno dal vedeti, da si mora kapetanski trak na roko povezniti Jan Repas, ki je bil nad takšno odločitvijo trenerja vijoličastih presenečen. Seveda ga je poslušal in kapetanski trak nosil do 89. minute, ko je tudi sam odšel na klop, kapetanski trak pa je enostavno poveznil na roke nogometašu, ki ga je zamenjal, Blažu Vrhovcu. 

Po tekmi smo mariborskega stratega povprašali, zakaj odločitev o zamenjavi kapetana, ali je to morda povezano z novim pravilom, po katerem lahko s sodnikom govori zgolj kapetan, v primeru, da je kapetan vratar, pa en nogometaš v polju, ki ga predtem določi klub. 

"Točno tako. Ažbe bi v normalnih okoliščinah bil kapetan, toda potem moraš ti med samo tekmo povedati, kdo bo komuniciral s sodnikom. A lahko se zgodi kakšna nepredvidena zadeva, da recimo k sodniku stopi nekdo, ki že ima rumeni karton in ki ni bil določen, da lahko govori s sodnikom, zato lahko dobi drugega rumenega. Ažbe bi v normalnih okoliščinah bil kapetan, če bi se mi že prej dogovorili o tem, kdo bo, ko kapetana ne bo več na igrišču, komuniciral s sodnikom," je vse skupaj pojasnil Šimundža.