Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.09.2024 11:12:21
Deli članek:

Rabiot bo igral za Olympique iz Marseilla

Profimedia

Francoski reprezentant Adrien Rabiot, ki je brez kluba od začetka sezone, se bo pridružil Olympiqueu iz Marseilla. Kot so potrdili pri marsejskem klubu, so z 29-letnim igralcem dosegli dogovor, pogodbo pa bo podpisal po opravljenem zdravniškem pregledu.

"Olympique de Marseille sporoča, da je dosegel dogovor z Adrienom Rabiotom o prihodu francoskega vezista v klub. Igralec bo podpisal za OM po opravljenem zdravniškem pregledu," so zapisali na spletni strani francoskega prvoligaša.

S to kratko izjavo je Olympique Marseille sporočil, da je, če med zdravniškimi pregledi ne bo težav, podpisal pogodbo z nogometašem, ki je junija zapustil italijanski Juventus (2019 - 2024) in še ni našel ekipe. Lokalni mediji poročajo, da bo Rabiot s provansalskim klubom podpisal dveletno pogodbo.

Tiskovna predstavnica kluba je pojasnila, da "igralca v ponedeljek pričakujejo v Provansi", zdravniški pregled naj bi potekal danes in v torek.

"Vojvoda", kot je vzdevek Rabiota v domovini, se vrača v domačo ligue 1, kjer je zrasel v mladinski ekipi, preden se je pridružil prvi ekipi PSG, s katero je osvojil šest naslovov prvaka. Rabiot je zbral 48 nastopov za francosko reprezentanco, s katero je na mundialu leta 2022 izgubil šele v finalu proti Argentini.