Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
16.09.2024 11:23:33
Deli članek:

Albert Riera po pomembni zmagi zadovoljen, ampak … To sem jim povedal v garderobi, to pa me je najbolj zmotilo

alesfevzer.com

Na stadionu Z'dežele so znova lažje zadihali.

Celjani so si oddahnili. Bilo je vznemirljivo vprašanje, kakšna bo njihova podoba po reprezentančnem premoru, ko so imeli več časa za treninge, in s Svitom Sešlarjem v eni od glavnih vlog. V dvoboju z Nafto so bili opazni določeni pozitivni premiki, najpomembnejše pa je kakopak vprašanje, da so z zmago 3:1 osvojili pomembne točke in si zagotovili veter v jadra za sredin štajerski derbi z Mariborom.

"Najbolj pomembne so tri točke, vendar tekme nikoli ne boš odigral popolno. Tudi če bo na koncu rezultat 5:0, se bodo našle napake. Vedno bodo prisotne izgubljene žoge, neizkoriščene priložnosti in podobne zadeve. Na splošno sem zadovoljen, toda v igri z žogo lahko postorimo precej več. To je realnost. To sem fantom povedal v garderobi po tekmi. To je nekaj, kaj moram od njih zahtevati, saj se kot ekipa v nadaljevanju pripravljamo na nekaj večjega, močnejšega. Pred seboj imamo še veliko težkih preizkušenj in moramo biti pripravljeni. Kar me je najbolj zmotilo, je bil prepočasen ritem tekme. Želim si hitrega, dinamičnega. Z veliko dogajanja, da nasprotniku ne daš prostora za počivanje. Z ostalim pa sem lahko zadovoljen," se je odzval Albert Riera.

Dvoboj so zaznamovali tudi sijajni zadetki. "Res je, da smo dosegli lepe gole. Toda za to moraš imeti kvaliteto in znanje. To naša ekipa zagotovo ima. Vedno pravim, da s taktiko lahko pomagam ekipi priti do zadnjega dela igrišča oziroma pred gol nasprotnika, zaključke in zadnje podaje pa kreirajo sami in na njih je, kako jih bodo izvedli. Vesel sem za tokratne gole, tako moramo nadaljevati," je pristavil španski strokovnjak.