Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2024 22:06:55
Deli članek:

Maribor navdušil in takole skočil za hrbet Olimpiji - v sredo pa bi ji celo lahko ...

Grega Wernig

Maribor je v zadnji tekmi 8. kroga zanesljivo premagal Koper.

Vijoličasti so bili v svojem Ljudskem vrtu vso tekmo boljši nasprotnik in temu primerno so tudi večji del tekme imeli pod nadzorom tako obračun kot njegov rezultat. Sredi prvega dela je do zasluženega vodstva Maribor prišel z zadetkom Mbine, že v 58. minuti pa je bila tekma tam, kjer so jo gostitelji želeli imeti - izven kakršnekoli negotovosti in na poti proti prepričljivim trem točkam. Za 2:0 in s tem izid, ki je domačim dajal vso varnost, je zadel Božić. 

Maribor je igral dobro, praktično ničesar ni tvegal in je ves čas vedel, kaj hoče. Koper nikoli ni zares grozil s kakšnim omembe vrednim zasukom tekme, ta se je z 2:0 tudi končala in s tem izidom ter s 15 točkami iz 7 tekem so se Mariborčani prebili na drugo mesto. Vodi Olimpija z 18 točkami, vendar pa so Ljubljančani seveda odigrali vseh 8 tekem. Maribor zaostala čaka v sredo, ko bo gostoval pri aktualnih prvakih v Celju. In čeprav je štajerski derbi seveda zelo težka naloga, motivov za vijoličaste ne bo manjkalo. 

Eden glavnih bo tudi dejstvo, da bi se z zmago točkovno izenačili z Olimpijo, z dovolj visoko zmago pa bi na lestvici lahko celo povedli.