Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2024 12:00:28
Deli članek:

Noro, kakšen poseg VAR-a: Real takole dobil penal! "Barci bo zelo težko, če bo ..."

Real je bil v San Sebastianu v velikih težavah, potem pa je dobil - dve enajstmetrovki.

Prvo zaradi igranja z roko, drugo zaradi domnevenega prekrška na Viniciusom, v obeh primerih pa je šlo za zelo mejni situaciji in za zelo velikodušni odločitvi sodniške naveze. Svojo vlogo je seveda odigral tudi VAR, še toliko večje pa je v Španiji - in seveda še posebej v Kataloniji - ogorčenje zaradi načina delovanja tega zloglasnega sistema. V javnost je prišel celoten prepis pogovora med sodniki ob drugi enajstmetrovki, ki je kraljevemu klubu omogočila, da je preostanek zelo zapletenega gostovanja odigral povsem brez stresa.  

Ko je Vinicius precej teatralno padel po ponesrečeni podaji od prodoru po levi strani, je glavni sodnik pustil, da se je igra nadaljevala. Nato se je oglasila VAR soba. "Mislim, da bi si moral tole pogledati na zaslonu. Tako ti svetujemo," so mu dejali, zaradi česar je ustavil igro in odšel k ekranu. Tam pa je bilo prav nekoliko sumljivo, kako zelo so bile stvari pripravljene. "Zate imamo pripravljena dva posnetka. Najprej celotno mehaniko dogajanja, nato pa še približan trenutek, ko branilec pohodi Viniciusovo nogo," so dejali sodniku in mu oba posnetka pokazali. 

Po teh nasvetih, ki jim mnogi v Španiji in po svetu pravijo "nasveti" je glavni sodnik sprejel odločitev in dosodil še drugo enajstmetrovko, reakcija v barcelonskem delu javnosti pa je temu primerna. "Real je dobil že štiri enajstmetrovke na petih tekmah, pri čemer sistem VAR deluje tako, kot smo lahko videli. Na tak način bo Barci zelo težki, če bo morala ves čas igrati proti vsemu temu," je dejal eden od najbolj izpostavljenih katalonskih novinarjev, njegove besede pa se širijo kot požar.