Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2024 18:58:57
Deli članek:

Celje in Riera prvič po več kot mesecu dni - pomembna vloga novinca in trenerjevega ljubljenca!

Jure Klobčar

Celje je na domačem igrišču premagalo Nafto.

Gre za prvo zmago aktualnih slovenskih prvakov v domačem prvenstvu po več kot mesecu dni - še v prvi polovici avgusta so premagali Radomlje, odtlej pa nikogar. Seveda velja dodati, da se je Celje vmes zgodovinsko uvrstilo v skupinski del konferenčne lige in da je velik del tega obdobja bil brez ligaških tekem zaradi reprezentančnega premora, a vseeno je bilo čakanje zelo dolgo in je Celjanom z današnjo zmago pošteno odleglo, njihovim navijačem pa prav tako. 

Celje je bilo sicer od prve minute izrazito boljši nasprotnik, njegova prevlada v vseh statističnih parametrih na čelu s prav nerealno posestjo žoge je bila ves čas izrazita. Je pa kar nekaj časa trajalo, da so ob številnih akcijah in poskusih branilci naslova uspeli spraviti kakšen strel v okvir vrat. No, pravzaprav je bilo tako, da ko jim je uspelo prva dva, so povedli z 2:0. Prvi je prišel tik pred koncem prvega polčasa in je bil delo Nina Koutra, drugi pa je prišel takoj na začetku drugega dela, ko je zadel Svit Sešlar. 

V primeru slednjega gre seveda za enega najbolj svežih celjskih novincev, ki si ga je v svojih vrstah na vsak način želel trener Albert Riera. Skupaj sta blestela pri Olimpiji in odlično začela skupno zgodbo pri Celju, za katerega Sešlar kot Celjan igra prvič v karieri. Ni šlo sicer brez stresa, kajti ob zaostanku 0:2 je nafta zaigrala bolje, grozila in tudi znižala zaostanek, vendar pa so Celjani ostali v prednosti in zanje tako zelo pomembno zmago pripeljali pod streho. Še, več v sodniškem podaljšku je za končnih 3:1 zadel David Zec. 

Ob vsem tem pa Celje in Riero in Sešlarja in ostale takoj čaka izjemno težak preizkus - že v sredo se bodo v štajerskem derbiju udarili z Mariborom.