Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
13.09.2024 08:33:04
Deli članek:

Razkrivamo: Toliko je Maribor zaslužil s prodajo Svena Šoštariča Kariča v Rusijo ...

alesfevzer.com

V zadnjih dneh je bilo v Ljudskem vrtu kot na železniški postaji. Nogometaši so prihajali in odhajali. Pravzaprav je eden od nogometašev odšel že po zaprtju slovenskega 'mercata'.

To je seveda Sven Šoštarič Karič, ki je pred dnevi pomahal Ljudskemu vrtu v slovo. Šestindvajsetletni osrednji branilec ni skrival želje po odhodu v tujino. "V preteklih mesecih smo opravili več pogovorov, z namenom, da bi nadaljevali skupno zgodbo, toda Svenova želja je bila narediti korak naprej in poiskati nov izziv. Glede na njegove dobre igre je bilo zanimanje precejšnje in daljše obdobje zadrževati nezadovoljnega igralca bi bilo nesmiselno," je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler.

"Za nekatere gre morda za nenavadno odločitev, toda menim, da bo igranje v novem okolju dober pokazatelj mojega znanja, kakovosti. Verjamem, da se bom dobro znašel, prilagajanje mi bo nekoliko olajšalo spoznanje, da me bo v klubu dočakal slovenski soigralec, Luka Vešner Tičić. Veselim se novega izziva," je ob odhodu dejal Šoštarič Karič.

V Ljudskem vrtu so ob odhodu nogometaša, ki je za Maribor odigral 84 tekem, zapisali, da je odšel v zameno za odškodnino, toda višino slednje niso razkrili. V javnosti se je pojavil podatek, da naj bi Mariborčani za Šoštariča Kariča prejeli piškavih 200 tisočakov, toda naši ruski viri so nam razkrili, da naj bi Pari iz Nižnega Novgoroda vijoličastim nakazal približno 600 tisoč evrov odškodnine.