Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2024 11:35:18
Deli članek:

Kakšen finiš prestopnega roka za Maribor: pripeljal je kar tri nogometaše, tudi otroka Liverpoola

Grega Wernig

Mariborčani so poskrbeli za pester zaključek prestopnega roka.

Mariborčani so napovedali zanimiv zaključek prestopnega roka. Glede na vse apele Anteja Šimundže, da potrebuje nove moči in glede na vse odhode v zadnjih dneh, je bilo pričakovati nove obraze. V Ljudskem vrtu so v petek dopoldne predstavili kar tri novince. Prvi Sheyi Ojo je bil produkt akademije Liverpoola, član angleškega velikana pa je bil vse do leta 2022. Vmes je bil 27-letni krilni napadalec z angleškim in nigerijskim potnim listom med bojem za mesto v ekipi moštva z Anfield Roada, kjer je skupaj zbral 13 nastopov, na različnih posojah (Rangers, Fulham, Wolverhampton, Millwaall, Reims), nato prestopil v Cardiff City, po vmesni posoji v belgijski Kortrijk pa prihaja nekdanji član selekcij Anglije od U16 do U21 v Ljudski vrt kot prost igralec. Podpisal je dveletno pogodbo.

"Spomnim se tekem proti Liverpoolu. Ko sem izvedel za zanimanje Maribora, sem že bil seznanjen, da gre za največji klub v državi, z bogato zgodovino. Privilegij je biti tukaj, lahko naredimo velike stvari skupaj. Igranje v Sloveniji bo pomenilo drugačen, a prijeten izziv. Verjamem, da se mi bo uspelo hitro prilagoditi na novo okolje. Ljudje so zelo prijazni do mene, vsi v štabu, soigralci. Igral sem že proti Sloveniji v mlajših reprezentančnih selekcijah, znan mi je način igre tukajšnjih ekip. Želim dodati ekipi svojo hitrost, navduševati navijače in izraziti svoje kakovosti na najboljši način, s preigravanjem ter kombinatoriko. Tukaj sem, da prispevam svoj delež k uresničitvi klubskih ciljev," je povedal nekdanji član Liverpoola. 

Benjamin Tetteh, sedemkratni ganski reprezentant, bo v vijoličastem do konca sezone na posoji iz Metza. 27-letni napadalec je doslej najglobljo sled pustil pri Sparti iz Prage (75 tekem, 19 golov), uspešno pa je igral tudi za Hull City, Standard Liege, Malatyaspor…

Ob dveh ofenzivnih pa se je Maribor okrepil tudi obrambni vrsti. André Sousa, 26-letni Portugalec, se najboljše znajde v vlogi levega bočnega branilca. Nazadnje je igral za Nacional z Madeire, v prav tako bogatem nogometnem življenjepisu pa ima zabeleženih 45 v prvi in 75 nastopov v drugi portugalski ligi. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2024/25, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.