Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
06.09.2024 10:38:48
Deli članek:

Victor Sanchez razkril seznam za Evropo: Vrača se velik adut Olimpije

alesfevzer.com

Victor Sanchez na seznam prijavljenih nogometašev za ligaški del konferenčne lige ni vključil poletne okrepitve, bodo pa zmaji po daljši odsotnosti računali na pomoč nekdanjega velikega upa zagrebškega Dinama.

Udeleženci vseh treh tekmovanj pod okriljem Uefe so razkrili svoje karte za uvodni ligaški del prenovljenega evropskega sistema.

Drugo leto zapored bo del konferenčne lige tudi ljubljanska Olimpija, ki si je novo evropsko jesen zagotovila po sijajni zmagi nad hrvaško Rijeko. Pred reprezentančnim odmorom so zmaji v Stožicah gladko opravili še Muro, nato pa je Victor Sanchez svojim varovancem privoščil šest dni počitka. Tistim, ki se v teh dneh ne potijo v reprezentančni opravi, jasno.

Španec je v tem času potrdil seznam nogometašev, na katere bo računal v prvem delu letošnje konferenčne lige. Ljubljanski klub je za Evropo prijavil 24 igralcev, še pet jih je dodal na takoimenovani seznam B, kamor spadajo mladi doma vzgojeni nogometaši.

Edino pravo presenečenje predstavlja odsotnost ene od poletnih okrepitev. Benjika Caciel, ki je v slovensko prestolnico prispel iz nemške četrte lige, zaenkrat v zeleno-belem dresu ni igral veliko, si je pa za prikazano v desetih minutah igre na reški Rujevici prislužil tudi pohvalo Victorja Sancheza. Španski strateg 23-letnega napadalca kljub temu ni vključil v kader za konferenčno ligo.

Martin Metelko


Na drugi strani se je na seznamu znašel Antonio Marin, ki je z zelenic odsoten že pol leta. Nekdanji veliki up zagrebškega Dinama (in hrvaškega nogometa) je pri Olimpiji hitro potrdil svojo kakovost, se ob svojem prvem nastopu v začetni enajsterici podpisal pod dva zadetka, nato pa na treningu utrpel hudo poškodbo križnih vezi.

Kot smo na naši strani poročali konec avgusta, se je Hrvat že vrnil na treninge s prvo ekipo. Po besedah Sancheza naj bi bil 100-odstotno pripravljen v začetku oktobra, a ni izključena nekoliko predčasna vrnitev.

Na seznamu je tudi najnovejša okrepitev zmajev, 25-letni španski napadalec Alejandro Blanco.



SEZNAM OLIMPIJE ZA KONFERENČNO LIGO

- vratarji: Denis Pintol, Gal Lubej Fink, Val Matija Zakrajšek*, Matevž Vidovšek
- branilci: Jorge Silva, David Sualehe, Justas Lasickas, Marcel Ratnik, Marko Ristić, Ahmet Muhamedbegović, Manuel Pedreno, Jordi Govea
- vezisti: Peter Agba, Dino Kojić, Diogo Pinto, Reda Boultam, Agustin Doffo, Žan Luka Šega*, Žiga Pečjak, Thalisson
- napadalci: Raul Florucz, Alejandro Blanco, Marko Brest, Ivan Durdov, Pedro Lucas, Mateo Aćimović*, Žan Kovačevič*, Aldin Jakupović*, Antonio Marin

* seznam B