Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2024 13:13:29
Deli članek:

Dončić v Domžale, Maribor pa hitro našel zamenjavo: Ekipo bo prevzel nekdanji trener članov

Grega Wernig
Dejan Dončić

Zdaj ni več nobenih dvomov, Maribor je na svoji spletni strani razkril, kaj se dogaja.

Zgodilo se je, kar smo napovedovali že nekaj časa. Kot so sporočili iz Maribora, so se poslovili od trenerja mladincev Dejana Dončića, ki je postal trener Domžal. Slednje so se za sodelovanje zahvalile Eriku Merdanoviću, na mesto trenerja mladinske ekipe pa prihaja nekdanji trener članov Radovan Karanović.

"Sprememba na klopi mladinske ekipe. Dejan Dončić se poslavlja z naslovom državnega prvaka v novoustanovljeni ligi 1. SML EON NextGen in izjemno serijo petnajstih zaporednih prvenstvenih zmag: vijol’čni upi so jih pod njegovim vodstvom nanizali pet v letošnji sezoni in pred tem deset v spomladanskem delu prejšnje. Nov izziv je poiskal ob vrnitvi v članski nogomet in ob dogovoru s klubom odhaja v Domžale, na klopi selekcije U19 pa bo Dejana Dončića zamenjal Radovan Karanović," so sporočili iz Maribora.

Od moštva se je poslovil po zmagi v derbiju s 3:0, s ponedeljkom pa začel novo poglavje v domžalskem športnem parku. "V Mariboru sem se zelo dobro počutil, obdobje v vijoličastem mi bo ostalo v čudovitem spominu. Ne le zaradi osvojenega naslova državnega prvaka. Užival sem v vsakodnevnem delu, fante moram pohvaliti za prizadevnost, odnos do treningov, izpolnjevanja obveznosti in jim želim uspešno nadaljevanje sezone v prvenstvu ter med nastopanjem v Uefa Youthe League. Velika zahvala, da je bila zgodba uspešna, gre tudi mojim sodelavcem v strokovnem štabu in nasploh vsem v klubu. Od prvega dne smo odlično sodelovali in tako tudi zaključili naš projekt. Ko sem prejel ponudbo Domžal in izrazil željo po ponovnem delovanju v članskem prvoligaškem nogometu, je NK Maribor kot klub pokazal veličino, razumevanje ter mi odobril odhod, za kar se vodilnim iskreno zahvaljujem," je ob odhodu za spletno stran Maribora dejal Dončić, ki je v ponedeljek že vodil svoj prvi trening v Domžalah.

Grega Wernig
Radovan Karanović