Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2024 12:13:51
Deli članek:

Maribor jezo stresel nad Primorjem, Šimundža pa pravi: Četrtkova preizkušnja za prihodnost pomeni ...

Grega Wernig

Kaj je po zmagi nad Primorjem povedal trener Maribora Ante Šimundža?

Za Mariborom je pester teden, po četrtkovi zaušnici v Ljudskem vrtu, ko je moral priznati premoč Djurgardnu in posledično izpadel iz Evrope, je sledil domač izziv. Primorje je letos že pokazalo zobe tekmecem iz slovenske lige, odlično je začelo tekmo tudi v Ljudskem vrtu. Do 38. minute so gostje vodili z 1:0, še pred koncem polčasa pa je bilo že 3:1 za gostitelje. 

"Zahtevna tekma, še posebej po vmesni četrtkovi izkušnji, ki jo marsikdo označuje kot neuspeh, mi pa vemo, da pomeni veliko zadevo za prihodnost. Z naše strani je bila tekma oddelana sicer z nekaj težavami na začetku, potem pa je šlo enosmerni promet. Glede naše želje in kakovosti. Odziv po zaključku evropske poti je bil rezultatsko zelo dober. Po turbulentnem uvodu in prejetem zadetku smo potrebovali 10, 15 minut, da smo ujeli ritem. Po izenačenju pa je šlo v smer, katero smo si želeli," je ob oceni nedeljskega dogajanja poudaril Ante Šimundža, ki je posegel po številnih rotacijah, a tudi po spremembi igralnega sistema (3-5-2).

Ob prilagajanju na novosti uvodni del tekme ni potekal po željah, potem pa je steklo. "Četrtkova tekma proti Djurgårdnu, sprememba sistema, novi igralci... Lahko bi rekli, da je ena mešanica vsega privedla do tega. Nemir pa smo si povzročili predvsem sami, v veliki meri z nepotrebno izgubljenimi žogami. Po prejetem zadetku pa smo dobro odgovorili, prevzeli pobudo, potisnili tekmece nazaj in bi lahko do konca tekme zadeli še kdaj. Moramo vedeti, da je bilo ogromno igralcev v rdečih številkah glede obremenjenosti po seriji zaporednih tekem, nekateri so bili načeti, zato smo posegli po tolikšnem številu sprememb. Play-off je terjal svoj davek in zahteval velik reset, predvsem v glavi."

Ta zmaga je bila po vsem tem, kar se je dogajalo, zelo pomembna

Zdaj sledi reprezentančni premor, nato pa ... "Veliko pomeni predvsem za mirne glave in smer, ki smo jo zastavili. Najprej moramo opraviti analizo celotnega dosedanjega dela sezone, katere zadeve so dobre in manj dobre. Potem pa na podlagi spoznanj nastaviti smernice za nadaljevanje sezone. Želimo si, da se bodo udeleženci reprezentančnih akcij vrnili zdravi, vmes pa čim bolj uspešno zastopali državne selekcije. Mi bomo medtem opravili vse predvidene aktivnosti. Rek, da je prvenstvo maraton, je že izžet, vendar še kako velja. Pot je še dolga, vendar se potrditev dela, ki ga opravljaš, pokaže na tekmi. Potem je tudi smer, ki si jo izbral, lažje prehoditi. Ta zmaga je bila po vsem, kar se je dogajalo, zelo pomembna. Pred nami je novo poglavje, zavedamo se, da bomo le z veliko željo, motivacijo in trdim delom šli naprej v želeno smer."