Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.09.2024 07:45:36
Deli članek:

Ante Šimundža še nikoli tako o turških vlagateljih, brez zadržkov pa tudi o odhodu Arnela Jakupovića

alesfevzer.com

Mariborčani bodo v poznem nedeljskem popoldnevu gostili Primorje.

Žreb je določil, da bi morala biti tekma v Novi Gorici, toda Maribor in Primorja bosta v nedeljskem popoldnevu moči vendarle merila v Ljudskem vrtu. Kriva je obupna igralna površina na stadionu v slovenskem Las Vegasu, ob zamenjavi prizorišča pa je bilo mogoče slišati tudi očitke, da selitev ni reklama za regularnost tekmovanja. "Na to nimamo vpliva, je pa takšna odločitev pokazatelj, da NZS razmišlja o tem, da bi bil nogomet čim boljši. Mislim, da je to pozitivna smer," odgovarja Ante Šimundža, ki je po slovesu od Evrope ostal brez močnega orožja. Arnel Jakupović je okrepil Osijek in kajpada se zastavlja vprašanjem, kako ga nadomestiti? "Če so odhodi, potem pričakujem tudi prihode. To je normalna stvar," pravi strateg vijoličastih in o prestopu najboljšega strelca, ki je medtem ob porazu proti Hajduku že debitiral v dresu novega kluba, dodaja: "Zelo, zelo pomembno je, da sem si želel, da bi ostal z nami, to si je želel tudi klub, ampak on se je odločil, kot se je. Zaželel si je spremembe. Zakaj, bi morali vprašati njega. Maribor je bil pri tem praktično brez moči. Bolje je igralca pustiti za odškodnino, kot ga na silo nezadovoljnega še eno leto držati v klubu."

Prestopni rok se v Sloveniji še ni zaključil, kadrovski premiki so še vedno mogoči. In bržčas je trener športnega direktorja Marka Šulerja soočil s svojimi željami, obenem navijači nestrpno čakajo na dokončen vstop vlagatelja Acuna Ilicalija. Zgodil naj bi se v kratkem … "Uspešno zgodbo naredi ogromno komponent. Več jih sodeluje, več mora bito strinjanja. Mi smo v položaju, ko jih imamo tri, vse morajo razmišljati v isti smeri. Zelo pomembno je, da se tega zavedamo. Če dve komponenti želita enako, ena pa ne, potem to za prihodnost ni dobro. Športni direktor dela maksimalno, kolikor je v njegovi moči, po drugi strani pa so prestopne tarče, ki sem jih predstavil, seveda z odobritvijo športnega direktorja, na mizi že nekaj časa," je z zanimivim razmišljanjem postregel Ante Šimundža.

So njegove misli 'letele' na turškega vlagatelja? "Ne, to leti na vse nas. To je tako, kot v družini. Če želiš, da je uspešna, morajo vsi dihati kot eno," je odvrnil trofejni strateg in se dotaknil še komunikacije z investitorji. "Komunikacija je dobra, so pa dejstva potem malo drugačna."

V štajerski prestolnici in še kje je slišati namigovanja, da trenerjev položaj naj ne bi bil več tako varen, kot je bil še nedolgo nazaj. Pravzaprav je bil 'zabetoniran'. Ali še čuti zaupanje športnega direktorja in turških partnerjev? "Čutim zelo veliko zaupanje športnega direktorja. Vame, v igralce, v strokovno vodstvo. Zelo težko pa povem karkoli, kar zadeva turške vlagatelje, ker je tukaj samo eden, ki prinaša informacije. Težko odgovorim na to vprašanje, a glede na komunikacijo je podpora takšna, da bi bili lahko jutri boljši," se je odzval Ante Šimundža.