Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
29.08.2024 09:11:11
Deli članek:

Je Iličić pripravljen za obračun s Švedi? Šimundža je zelo jasen

Grega Wernig

Vijoličasti proti Djurgardnu za evropsko jesen.

Del zgodovinskega četrtka za slovenski klubski nogomet so tudi Mariborčani, ki si bodo na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Djurgardnu prizadevali izničiti minimalni zaostanek iz Stockholma. Naloga bo zahtevna, zelo zahtevna, a vijoličasti so pripravljeni na velik izziv, dodatno energijo bodo dobivali s tribun Ljudskega vrta.

Šestnajstkratni prvaki resda ne bodo igrali v popolni zasedbi. Sven Šoštarič Karič zaradi izključitve na Švedskem nima pravice nastopa, prav tako se je izjalovila možnost, da bi po težavah s poškodbo lahko pomagal Hilal Soudani. "Kakovostne igralce pogreša vsaka ekipa. Soudani je eden teh, ki daje dodatno energijo. Stvari se odvijajo pozitivno, njegova energija je neizmerna, že njegova prisotnost je dobra. Bi pa bilo še bolje, če bi lahko bil z nami na igrišču," o odsotnosti Alžirca pravi Ante Šimundža.

Bržčas ključni mož za želeno dosežek bo Josip Iličić, ki je večni derbi končal izčrpan. Je bilo dovolj časa, da je napolnil baterije? "Veliko je v glavi, odlično se je regeneriral. Bili bi presenečeni, če bi videli GPS podatke. Njegova energija, želja, vse je izjemno. Pri njem je glavna težava evropsko prvenstvo, saj z nami ni opravil priprav. Skozi serijo tekem se vse skupaj le kopiči, ampak Jojo je nared in bo pravi," je povedal strateg Maribora.

Za napredovanje bo potrebna odlična podoba ekipe. "Biti moramo zelo tekmovalni, na visoki ravni evropskega tekmovanja. V napadalni tretjini moramo biti bolj mirni. To bo pomembno. Na ta način si samozavesten in stvari rešuješ, kot je potrebno," poudarja izkušeni strateg.