Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.08.2024 23:23:44
Deli članek:

Crvena zvezda Elšnika in Drkušića ter Slovan Bajrića v ligo prvakov, slavi tudi Dinamo

Profimedia

Nogometaši Crvene zvezde, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić, so se uvrstili v skupinski del lige prvakov za letošnjo sezono. V povratni tekmi četrtega kroga kvalifikacij so v Beogradu z 2:0 premagali norveški Bodo/Glimt. Slovan iz Bratislave Kenana Bajrića je s 3:2 premagal danski Midtjylland.

Beograjčani so v skupnem izidu slavili s 3:2, potem ko je norveška zasedba, v kateri zaradi poškodbe v kadru ni bilo Nina Žuglja, doma slavili z 2:1.

Za rdeče-bele je v prvem polčasu z enajstmetrovke zadel Bruno Duarte (26.), v drugem delu pa je zmago v 59. minuti po podaji Elšnika s kota z glavo potrdil kapetan Uroš Spajić. Elšnik je sicer odigral celoten dvoboj, Drkušić pa tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Slovan je po zmagi na domači zelenici napredoval s skupnim izidom 4:3, prva tekma se je končala neodločeno 1:1. Slovaki so po golu Marka Tolića povedli sredi prvega dela, a je za 1:1 ob polčasu zadel Aral Simsir.

V drugem polčasu se je Slovan, pri katerem je Bajrić odigral celo tekmo, hitro znašel v zaostanku po golu Franculina Djuja v 50. minuti, a je slovaški ekipi v petih minutah (82. in 86.) uspel preobrat, ko sta bila natančna Tolić in Tigran Barseghyan.

Na uvodni današnji tekmi si je napredovanje v skupinski del najelitnejšega evropskega tekmovanja zagotovil tudi zagrebški Dinamo, z zmago z 2:0 nad Qarabagom je v Azerbajdžanu le še potrdil domačo zmago (3:0). V prvem polčasu je zadel Marko Pjaca, v drugem delu pa so si domači zabili sami, ko je avtogol dosegel Matheus Silva.

Na preostali tekmi si je napredovanje kljub porazu z 1:2 v Pragi priigral francoski Lille, saj je Slavio doma ugnal z 2:0. Za goste je bil v 77. minuti natančen Edon Zhegrova, za pirovo zmago praške ekipe pa sta zadela Christos Zafeiris (5.) in Ivan Schranz (84.).