Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
25.08.2024 21:24:28
Deli članek:

Tako sta se po vročem obračunu v Ljudskem vrtu odzvala Ante Šimundža in Victor Sanchez

Grega Wernig

Kaj so po večnem derbiju povedali akterji?

Razburljiv večni derbi v Ljudskem vrtu se je razpletel brez zmagovalca. Izidi 1:1 niti ene ekipe ni navdušil, a prav tako nihče ni bil pretirano nezadovoljen. "Zelo zahtevna in intenzivna tekma z ogromno dogajanja na in izven igrišča. Mislim, da so gledalci lahko zadovoljni s predstavo, saj sta bili obe ekipi na evropski ravni. Tekma je bila zelo čvrsta. Za nami je dvoboj, ki nas je izčrpal tako fizično kot psihično. Zadovoljen sem z odzivom igralcev po prekinitvi, saj smo pokazali veliko čustveno stabilnost. Sojenja ne želim komentirati, saj je moja naloga priprava ekipe. Zdaj se moramo dobro regenerirati za četrtkov dvoboj," je po vročem obračunu povedal Ante Šimundža.

"Tekma je bila težka. Obe ekipi sta se borili za zmago. Z remijem nismo zadovoljni, saj smo želeli zmagati. Menim, da smo igrali dobro. Lepo je videti rivalstvo in strast, ki jo imajo navijači obeh moštev. Po premoru sem svojim igralcem dejal, da moramo ostati osredotočeni na našo igro. Na splošno sem zadovoljen s podobo moštva, saj nam do zmage ni manjkalo veliko. Zdaj se moramo pripraviti na četrtkov evropski dvoboj z Rijeko," pa je razmišljal Victor Sanchez.

»Bila je težka tekma z zelo težkimi pogoji za igro. Množica je bila do nas zelo nenaklonjena, a na te stvari se moramo navaditi in jih obrniti v našo korist. Ves čas smo vedeli, kaj moramo delati. Menim, da bi se derbi lahko obrnil tudi v našo korist. Na žalost smo zgrešili enajstmetrovko, a to je nogomet," se je na dogajanje na zelenici in ob njej ozrl obetavni branilec zmajev Marko Ristić. "Za nami je pester derbi v pravem pomenu besede, saj je ponudil veliko priložnosti. Mislim, da so lahko gledalci videli marsikaj. Na koncu smo dobili točko, a se moramo hitro osredotočiti na četrtkov dvoboj z Djurgardnom. Vesel sem, da sem dosegel zadetek, kar je zelo dobra popotnica za naprej," je pristavil edini strelec vijoličastih Žiga Repas.