Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.08.2024 20:58:48
Deli članek:

Real do prve ligaške zmage v sezoni

Profimedia

Nogometaši madridskega Reala so v tekmi 2. kroga španskega državnega prvenstva s 3:0 premagal Valladolid. V večerni tekmi bo Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka gostil Girono.

Madridčani so iskali prvo zmago v sezoni, saj so v uvodnem krogu iztržili le točko na Majorki. V obračunu z Valladolidom se je prvič na domačem terenu ljubiteljem nogometa predstavil tudi največji zvezdnik prestopnega roka v Španiji Kylian Mbappe. Ta sicer ni zadel, čeprav je imel nekaj priložnosti.

Za vodstvo Madridčanov je v 50. minuti poskrbel Federico Valvrde s prostega strela. Real je imel premoč, ki pa jo je dokončno potrdil šele ob koncu tekme. Najprej je po podaji Ederja Militaa zadel Brahim Diaz. že v sodnikovem dodatku pa je delo dokončal Endrick - v 86. minuti je zamenjal prav Mbappeja -, ki je iz bližine premagal vratarja gostov Karla Heina.

Že v soboto je Barcelona doma premagala Athletic iz Bilbaa z 2:1 in ima na vrhu lestvice popoln izkupiček šestih točk. Zadela sta Lamine Yamal in Robert Lewandowski.

Stoodstotna je tudi še Celta iz Viga, ki je v petek premagala Valencio s 3:1.