Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2024 10:01:04
Deli članek:

Slovenski državni prvaki ali društvo amaterjev? Noro, kako Celjani potujejo v Armenijo ...

Jure Klobčar

Grofje danes potujejo v Armenijo, kjer se bodo jutri v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo pomerili s Pjunikom.

Še nedolgo tega smo pisali o tem, da imajo Celjani verjetno celo preširok kader. A zdaj že bivši trener grofov Damir Krznar je imel svoje videnje celotne situacije. Širok kader je ohranjal iz enega preprostega razloga: Ker je želel imeti na voljo čim več nogometašev za igranje na dveh frontah, v evropskih kvalifikacijah in v slovenskem državnem prvenstvu. Filozofija Alberta Riere je drugačna. Španski strokovnjak je takoj, ko je prišel v klub, vodilnim možem dejal, da je kader enostavno preširok, da na tak način ne more delati, hkrati je predsedniku kluba Valeriju Kolotilu posredoval tudi spisek nogometašev, na katere ne računa. 

Gregor Bajde, Matic Vrbanec, Karlo Špeljak in Tim Matić so se morali posloviti kot prvi. Z Matkom Obradovićem, ki je prav tako kot omenjena štirica moral trenirati stran od ekipe, se grofje še niso dogovorili za prekinitev pogodbe. Pred dnevi je preteklost Celja postal tudi kapetan Denis Popović. Poteza, ki je ni razumel skorajda nihče. Na izhodnih vratih je tudi poletna okrepitev Jahnoah Markelo. 

Čistka Alberta Riere je torej že kar precejšnja, še večja naj bi sledila, kajti ne glede na vse omenjeno, ima po podatkih NZS profesionalno pogodbo s Celjem sklenjeno kar 50 (!) nogometašev. Vseeno pa so se Celjani pripeljali v situacijo, ki je kar malce neverjetna, kar malce bizarna ... 

Če so naše informacije točne, potem bo danes v Erevan Albert Riera namreč popeljal kader zgolj 16 (!) nogometašev. Da, prav ste prebrali. Enajst jih bo začelo tekmo s Pjunikom, pet jih bo sedelo na klopi. Povedano drugače, celjska klop bo manj kot polovično zapolnjena. Riera bi lahko imel na klopi 12 svojih nogometašev, imel jih bo pet. 

Seveda je vse skupaj povezano s tem, da imajo grofje v tem trenutku zares obilico težav s poškodbami, saj je na stranskem tiru veliko število igralcev (Nemanič, Krefl, Ajhmajer, Zabukovnik, Svetlin, Dulca, Kučys ...), toda vseeno je precej bizarno, da so se Celjani spravili v takšno situacijo pred odločilnima tekmama za vstop v skupinski del konferenčne lige. Albertu Rieri se verjetno danes še kako kolca po Denisu Popoviću, morda tudi po Bajdetu, Vrbancu ...