Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.08.2024 07:25:00
Deli članek:

Celjani v Dublinu pišejo zgodovino, Luka Bobičanec pravi: Upam, da bodo to čim prej uredili! (foto)

m

Slovenske prvake drevi čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa.

Celjani imajo nocoj v Dublinu zmenek z zgodovino. Pred njimi je povratna tekma s Shamrock Rovers v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa in če bodo uspešni, si bodo prvič zagotovili nastop v skupinskem delu evropskega pokala. Najmanj v konferenčni ligi.

Slovenski prvaki imajo pred spopadom na stadionu Tallaght, ki so ga spoznali na sredinem večernem uradnem treningu, dobro izhodišče, doma so slavili z 1:0, ampak posel seveda še ni zaključen. "Nedvomno nas čaka težka tekma, ampak na zadnjih preizkušnjah smo se psihološko dvignili in začeli delati stvari, ki so nam prej manjkale. Vsekakor si želimo zagrabiti priložnost, da bi si zagotovili skupinski del evropskega tekmovanja, kar bi bil nov uspeh," v pričakovanju nadvse pomembnega obračuna pravi Luka Bobičanec. "Imamo dobro izhodišče, pomembno je, da povratni dvoboj pričakujemo z zmago. Gotovo se ne bomo branili, zmagati želimo tudi v Dublinu in pozitivno nadaljevati sezono," dodaja medžimurski virtuoz.

Če je igralna površina na stadionu Z'dežele obupna, je v Dublinu povsem drugače. Zelenica je odlična, kar grofom ustreza. "Boljše igrišče bo naša prednost. Vsi igralci smo taki, da hočemo igrati. Žal je to na domači zelenici  v zadnjem času težko, vendar upam, da bodo to čim prej uredili," je še povedal Luka Bobičanec.

Martin Metelko