Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2024 16:24:43
Deli članek:

Pred pomembno evropsko misijo: česa takšnega Šimundža in navijači že dolgo ne pomnijo

Grega Wernig

Mariborčane čaka izjemno zanimivo in pomembno gostovanje pri Vojvodini. Povratna tekma 3. kroga konferenčne lige bo na sporedu v četrtek ob 20. uri.

Nogometaši Maribora so se v sredo z graškega letališča podali na pot do Beograda, od tam pa se bodo z avtobusom odpeljali do Novega Sada, kjer jih v četrtek čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, nasprotnik pa Vojvodina. Na prvi tekmi so z 2:1 slavili vijoličasti, a se zavedajo, da jih čaka zelo težka tekma. Pa čeprav Vojvodina ne bo igrala na svojem stadionu temveč v Bački Topoli. 

"Gol za 2:1 je bil zelo pomemben. Omogoča nam boljše izhodišče, to je dejstvo, se pa zelo dobro zavedamo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Pripravljeni moramo biti na povečan pritisk s strani gostiteljev, ki bodo iskali pot do napredovanja. Sicer ne igrajo v Novem Sadu, ampak na stadionu ligaških tekmecev v Bački Topoli. Razlika je, če je na tribunah 4500 gledalcev ali nekaj deset tisoč, toda nogometaši Vojvodine so se zdaj že privadili na razmere, saj igrajo v Bački Topoli tudi prvenstvene tekme, tako da ne bo težav zanje," je pred odhodom povedal Ante Šimundža, ki ga ne veseli le dejstvo, da ima pred povratno tekmo prednost zadetka, temveč dejstvo, da njegovi varovanci na gostovanje potujejo v popolni postavi.

Pri Mariboru namreč že dolgo časa ne pomnijo, da ne bi imel kdo od nosilcev težave s poškodbami, boleznimi itd. "Pomembno je, da vsi igralci trenirajo. Tudi Milec, ki je moral predčasno z igrišča prejšnji četrtek proti Vojvodini in je nato izpustil dvoboj z Muro. Trenutna slika je zelo pozitivna, saj so vsi fantje pripravljeni za nastop," je poudaril Šimundža, ki je na pot popeljal 24 nogometašev.

O pričakovanjih pred vročo evropsko tekmo pa: "Pričakujem, da bodo tekmeci šli v tekmo agresivno, nikakor pa ne brezglavo. Imajo rep in glavo kot ekipa, imajo kakovost, ustrezno disciplino v igri. Zato potrebujemo naš odziv na evropski ravni. V fazi obrambe moramo biti tekmovalni, v fazi napada pa dovolj nevarni pri ogrožanju njihovih vrat. Zagotovo gre pričakovati njihovo agresivnost, željo, da bi čim prej prišli do zadetka, vodstva in tako se tudi moramo pripraviti."