Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
14.08.2024 14:00:45
Deli članek:

Neumnost vijoličastih: Za 'drobiž' bi lahko ostali brez velikega talenta Plus

Grega Wernig

Prejšnje poletje so pri Mariboru iz novomeške Krke v svoje vrste zvabili Maxa Alexandra Bilača, sina dveh odličnih slovenskih atletov Boruta Bilača in Britte Bilač, slovenskega reprezentanta do 16 let, toda pri prestopu so naredili veliko neumnost, ki bi jih zdaj lahko zelo drago stala.

Max Alexander Bilač že nekaj časa velja za enega večjih talentov, ko je govora o obrambnih igralcih. Nič čudnega, fant ima izjemne športne gene, ob tem pa ga krasi tudi prepotrebna višina za osrednjega branilca, saj v višino meri kar 195 centimetrov. Nič čudnega, da je s takšno postavo že od svojih pravzaprav otroških let bil na radarju številnih zanimivih evropskih klubov, tako se je mudil na preizkušnjah pri Leipzigu, Hoffenheimu in Stuttgartu, toda doslej se na tujem še ni preizkusil. Kalil se je namreč v mlajših selekcijah Domžal in Krke, pred začetkom prejšnje sezone pa je okrepil vrste Maribora, kjer je igral v kadetski in mladinski selekciji.



Pred začetkom nove sezone ga je trener članske ekipe Ante Šimundža navkljub zgolj 17 letom poklical 'gor', k članski ekipi in Max Alexander Bilač je nekako prevzel funkcijo četrtega osrednjega branilca v članski ekipi Maribora, za Svenom Šoštaričem Karičem, Lanom Vidmarjem in Bradleyjem M'Bondajem. Zaradi njegove mladosti in ekstremne višine so na Bilača postali zelo pozorni pri italijanskem prvoligašu Atalanti, zanimanje nekdanjega kluba Josipa Iličića pa je tako zelo resno, da je priznani italijanski novinar Nicolo Schira poročal, da naj bi bil Bilač tik pred podpisom z Atalanto. Do tukaj vse lepo in prav. Maribor je v preteklosti že prodajal – tudi za milijonske odškodnine – svoje mlade talente v italijanske klube, toda pri Bilačevem primeru bi se lahko obrisal pod nosom za izdatno odškodnino. Zakaj?