Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2024 08:48:31
Deli članek:

Sešlar v Celje? Spregovoril je predsednik Kolotilo, njegovo razkritje pa bo presenetilo marsikoga

Luka Vovk

Predsednik Valerij Kolotilo o primeru Svita Sešlarja.

V zadnjih dneh se je v nogometnih krogih odvijala prava saga glede nadarjenega slovenskega nogometaša Svita Sešlarja, sicer člana turške ekipe Eyüpspor. Kot smo razkrili pred dnevi, so stik s klubom navezali Celjani, ki si Sešlarja želijo pripeljati v svoje vrste. 

Še več: ekipa iz knežjega mesta, ki ima velike ambicije, je poslala uradno ponudbo za Sešlarja. Čeprav je nogometašev zastopnik Nenad Protega skušal zanikati celotno poročanje, pa smo že pred dnevi dobili potrditev, da so Celjani že 5. avgusta poslali ponudbo, in ne le to: Turki so poslali odgovor s svojimi zahtevami, s svojimi pogoji za uresničitev prestopa. Celjani so jih sprejeli, pripravljeni so jih izpolniti.

Da je bilo naše poročanje pravilno in da se v tej smeri nekaj dogaja, je v pogovoru za Sportklub potrdil tudi predsednik Celja Valerij Kolotilo. "Res je, Svit Sešlar je naša želja, pogovarjamo se s turškim klubom. Saj veste, kakšna je naša filozofija, v ekipi želimo imeti čim več domačih nogometašev. In Svit je zelo domač nogometaš. Že nekajkrat smo dokazali, da znamo oživiti kariero Slovenca, ko se ta razočaran vrača iz tujine," je povedal Kolotilo in za primer postavil Žana Karničnika, ki je bil nezadovoljen pri Ludogorcu, nato pa je zablestel v dresu Celja, se prebil v reprezentanco in opozoril nase na evropskem prvenstvu.