Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.08.2024 09:07:22
Deli članek:

Kaj je poskrbelo za dobro voljo Anteja Šimundže pred izjemno pomembno evropsko tekmo? Dobre novice za Maribor!

Grega Wernig

Mariborčane danes ob 20.15 čaka prva tekma 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, na drugi strani bo stala Vojvodina.

Po tem, ko je Maribor v kvalifikacijah za ligo Europa izpadel proti Botevu, se je preselil v konferenčno ligo in se bo v 3. krogu kvalifikacij pomeril z Vojvodino. "Priprave za tekmo so potekale po ustaljenem ritmu. Naredili smo analizo prejšnje evropske tekme, pogledali, kaj je bilo dobro in kaj slabo. Hkrati smo se pripravili na Vojvodino, ki ima določeno kakovost, hitrost. Veseli dejstvo, da so fantje dejstvo, da so fantje osredotočeni, da so mi pokazali stvari, ki so mi zelo pomembne. Še ena vesela novica je, da je Sven Šoštarič Karič opravil že celoten trening in da bo v kadru. Vsi igralci so na voljo, zdravi. Josip Iličić je imel manjše težave s prstom, toda to je zanemarljivo. Vsi so pripravljeni, tudi Soudani in Vrhovec trenirata v polnem ritmu," je v napovedniku nocojšnjega obračuna dejal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Slednji je zavrnil razmišljanje enega od novinarskih kolegov, da je sicer Vojvodina posamično odlična ekipa, a da je Maribor v prednosti zaradi svoje taktične kulture in dejstva, da zna igrati težke evropske obračune. "Če gremo v razmišljanje o temu, da ima tekmec kakovost, mi pa bomo zmagali zgolj s taktično kulturo, je to zelo težko. Tudi mi moramo biti na visoki ravni, pokazati kakovost, biti čvrsti, tekmovalni, evropski. Ker Vojvodina je zelo resna ekipa. Tako kot je bila Craiova in Botev. Moramo se zavedati, da sta pred nami dve tekmi. Na igrišču bo naših 11 fantov, z menjavami 16. Dejstvo je, da ima vsaka ekipa, s katero se pomeriš v Evropi, določeno kakovost. Že zato, ker je pokazala, da je dovolj kvalitetna, da si je skozi domače prvenstvo ali pokal izborila evropske kvalifikacije. Vojvodina se je sicer malce spremenila od lanskega leta, toda pomembno je zgolj to, da mi razmišljamo o temu, kako jih onemogočiti in kako biti sami čim boljši," je skomignil z rameni Šimundža, ki zelo ceni ekipo Vojvodine. Slednja se je v poletnem prestopnem roku še dodatno okrepila, podobno kot prvi mariborski evropski tekmec Botev.

"Zelo zahteven tekmec. Nehvaležno je primerjati ekipe med seboj. A vemo, da je Vojvodina zelo zahteven tekmec. Morali bomo biti res na visoki ravni, če želimo napredovati. Z okrepitvami, ki so jih pripeljali, se je razširil njihov kader, dvignila se je kakovost. Z menjavami lahko dvignejo kakovost. Podobno je pri nas. Namesto okrepitev so se pri nas zgodili povratki po poškodbi. To je zadeva, ki veseli. Vrhovec, Šoštarič Karič in Soudani. To je velik kapital!," je zaključil šef stroke šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov.