Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2024 18:58:17
Deli članek:

Pred Mariborom že peta evropska preizkušnja, trener razkriva: Iličić s težavami, vrača se ...

alesfevzer.com

Pred Mariborom je nova evropska preizkušnja, v četrtek ob 20.15 se bo v Ljudskem vrtu pomeril z Vojvodino.

Maribor bo v četrtek odigral že peto letošnjo evropsko preizkušnjo, v Ljudski vrt prihaja srbska Vojvodina.

Kako potekajo priprave na naslednjega tekmeca? "Opravili smo dobro analizo prejšnje evropske tekme, se pripravili na nasprotnika. Vojvodina ima določeno kakovost, hitrost, veseli pa me spoznanje, da so fantje popolnoma osredotočeni in so pokazali zadeve, ki so mi zelo pomembne, kako in kaj glede odziva na tekmi. Vesela novica v pričakovanju naslednjega izziva je, da je tudi Sven znova z nami. Oddelal je zadnja treninga in bo na voljo za nastop," je na novinarski konferenci izpostavil trener Ante Šimundža.

"Stanje je spodbudno, vsi fantje so okej. Iličić je imel včeraj manjše težave s prstom, a gre za zanemarljivo zadevo. Soudani trenira s polno obremenitvijo, prav tako Vrhovec in vseh 23 igralcev, ki bodo v kadru, bo tudi pripravljenih za igranje od prve minute. Ob razširitvi kadra pride posledično tudi do dviga kakovosti. V našem primeru gre za vrnitev igralcev po poškodbah, ko so znova z nami trije tako pomembni igralci, to pomeni avtomatično več rešitev v igri. Še vedno pa velja, da si za vsako naslednjo tekmo vsak igralec sam pribori mesto v ekipi. Zelo pomembno je, da vsak igralec čuti pritisk svojega soigralca. To pomeni, da se mora za svoje mesto dokazovati na vsakem treningu, ne samo na vsaki tekmi," je o stanju v ekipi dejal strateg.

Vojvodina v primerjavi z romunskim ali bolgarskimi tekmeci ob začetnem delu evropske poti? "Zelo nehvaležno je primerjati nasprotnike, nedvomno pa moramo biti znova na visoki ravni, če si želimo priigrati napredovanje. Gre za 3. krog kvalifikacij, za dvoboj dveh resnih, tekmovalnih ekip. Vemo, da imamo opravka z zahtevnim nasprotnikom in se zavedamo, da moramo biti čvrsti, tekmovalni, pokazati kakovost. Vojvodina je zelo resna ekipa, kot sta bila tudi Craiova in Botev. V državnem prvenstvu so si priborili nastop v evropskem tekmovanju, kar potrjuje njihovo kakovost. Nekoliko so sicer spremenili moštvo v primerjavi s prejšnjo sezono, mi pa si bomo prizadevali, da jih onemogočimo pri njihovih poskusih in poskrbimo, da bomo na igrišču v čim boljši podobi."