Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.08.2024 11:12:00
Deli članek:

Branilec prvakov celjski slačilnici poslal jasno sporočilo

alesfevzer.com

Grofi so izgubili dvakrat zapored.

Prvakom po (ne)pričakovani menjavi na trenerski klopi še ni steklo. Slovan iz Bratislave jim je na vnovičnem debiju Alberta Riere prizadejal udarec, ki bo bolel še nekaj časa, tudi na ligaški preizkušnji v Murski Soboti so bili Celjani daleč od želene podobe. Neprepoznavni! "Prvi polčas je bil zelo slab. V bistvu brez priložnosti, brez prave ideje. Resda smo imeli posest, vendar se iz tega ni izcimilo nič. V nadaljevanju smo bili po nekaj menjavah bolj konkretni, bolj direktni, ampak pretirano veliko obetavnih situacij si nismo pripravili. To moramo popraviti, temu bomo morali posvečati veliko pozornosti, da bi bili v prihodnje čim boljši. Tekme si sledijo druga za drugo," je dejal Damjan Vuklišević.

Mura je grofe z agresivnim pristopom in organiziranim branjenjem povsem onemogočila. Tekmeca je prisilila v igro v širino, zgolj krožili so okrog domače postavitve. "Gostitelji so postavili blok na svoji polovici. Tako kot se vsaka ekipa pripravi na nas, so se tudi oni. Poskušali smo iskati 'medprostore', da bi prišli do njihove zadnje linije. V prvem polčasu nam je to morda uspelo le dvakrat. Ne vem ... Imeli smo načrt, trener nas je pripravil na tekmo. Povedal nam je, kje so pomanjkljivosti nasprotnika, vendar ne vem, zakaj tega nismo uresničevali," se je odzval poveljnik obrambe grofov.
Po naslovu prvaka in finančnih vložkih so pričakovanja kakopak visoka. Ne le na domačem prizorišču. Ni jih malo, ki menijo, da to za marsikaterega igralca predstavlja pretisk, kar razumljivo vpliva na kakovost izvedbe na terenu. "Vsak športnik si želi takšnega pritiska. Kaj je lepšega, kot igrati v Evropi in biti najboljša ekipa v državi? Vsak si tega želi. Če si kdo mogoče ne, potem ni za tukaj. Slediti moramo trenerjevim navodilom še naprej in se izboljševati iz tekme v tekmo. Trenutni rezultati niso dobri, a je privilegij, da je pred nami že nov izziv."
V četrtek bo na stadionu Z'dežele, kjer vzdrževalci 'rešujejo' igralno površino, na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa gostoval irski Shamrock Rovers. "Vsi vemo, kakšen je vložek na tej tekmi, kaj nam prinaša. Lahko si že zagotovimo nastop vsaj v skupinskem delu konferenčne lige. Gotovo se bomo potrudili po najboljših močeh, predvsem pa se moramo čim prej spet prilagoditi trenerju. Vem, da je za nekatere fante to nekaj novega. Mi, ki ga poznamo že od prej, vemo, kakšne so njegove želje in na kakšen način želi igrati, a kar se da hitro se moramo privaditi vsi. Urnik je zgoščen, že na naslednji preizkušnji bomo morali pokazati pravi obraz," je še poudaril Damjan Vuklišević.