Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2024 12:46:27
Deli članek:

Je z izjemno predstavo maščeval Damirja Krznarja? Nekdanji član Maribora z zanimivimi besedami ...

Jure Klobčar

Slovan iz Bratislave je z Markom Tolićem na čelu premagal Calje s kar 5:0 in se uvrstil v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Ko je Albert Riera spet prevzel vodenje Celja si verjetno ni predstavljal, da se bo njegova prva tekma po vrnitvi končala s porazom 0:5 v kvalifikacijah za ligo prvakov. Eden od najzaslužnejših za hitro vodstvo je bil takoj po izključitvi Damjana Vukliševića Marko Tolić, ki je pustil svoj pečat tudi v slovenskem nogometu.

Eno sezono je bil namreč član vijoličastih, za katere je zabil 11 golov, mnogi navijači pa se ga bodo verjetno spomnili po tisti enajstmetrovki v finalu pokala proti Olimpiji, ko je skušal nonšalantno izvesti panenko, a mu je spodletelo in Maribor je ostal brez lovorike. Po eni sezoni se je Tolić preselil v Bratislavo, kjer zdaj igra za Slovan. Takrat ga je v Slovenijo 'zvabil' takratni trener Maribora Damir Krznar, s katerim se Tolić odlično razume. 

Na vprašanje, ali je Tolić z visoko zmago nad Celjem na nek način maščeval Krznarja, ki je tik pred tekmo zapustil knežje mestu, je odgovoril: "Ne, to ni bilo nobeno maščevanje. Jaz sem v prvi vrsti profesionalec, ne glede na to, kdo je na drugi strani igrišča. Če bi bil na drugi strani drug trener, bi igral enako. O trenerju Damirju Krznarju lahko rečem le najboljše. Malce mi je žal, ker je vse skupaj tako izpadlo, a on še bolje od mene ve, da je to nogomet in da je to profesionalizem. Sprejel bo to, v življenju so tudi hujše stvari, nekaj jih je že preživel. Želim mu vso srečo v nadaljevanju kariere."