Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
31.07.2024 09:34:14
Deli članek:

Bogat prestop! Evropski velikan bo na naslov slovenskega prvoligaša poslal milijonsko ponudbo

Profimedia

Veliki up zapušča sončno stran Alp.

Že po uvodni zmagi nad Radomljami si na Bonifiki niso zatiskali oči. Podoba Koprčanov je bila daleč od želene, proti Olimpiji so vajo ponovili, a tokrat jih rezultat ni 'pokril'. "Težko smo karkoli ustvarili. Vse naše ideje in akcije so Ljubljančani zlahka ustavljali. Ni naključje, da na zadnjih šestih tekmah niso prejeli zadetka. Mi bomo igri v obrambi morali posvečati veliko pozornosti. Sicer smo imeli posest, a je bila jalova. Toda moramo dvigniti glavo in se ozreti naprej," je bil nejevoljen trener Oliver Bogatinov, ki je prvoligaški debi namenil tudi Armanu Durmišiju. Med pripravami je šele 16-letni mladenič močno opozoril nase, vendar ni izključeno, da je bil ognjeni krst hkrati tudi njegov zadnji nastop v rumeno-modri opravi. Vsaj za dalj časa … Ker je bolj ali manj jasno, da bo naslednji nadarjeni fant, ki bo zapustil sončno stran Alp in se podal v tujino.

V Slovenski Istri ne skrivajo, da bi ga radi zadržali vsaj še eno leto in mu poskušali s prvoligaškimi nastopi še dvigniti tržno vrednost, ampak po naših informacijah vse kaže, da bo na naslov kluba priromala ponudba, ki se ji ne bodo mogli upreti. In ki se ji ne bodo mogli upreti nadarjeni mladenič, njegovi starši in njegov zastopnik. Kot je znano že nekaj časa, je veliki up pod drobnogledom Juventusa. Da je stvar resna, razkriva podatek, da sta predstavnika italijanskega velikana v nedeljo pripotovala v pristaniško mesto. Ogledala sta si tekmo z Olimpijo, ampak prišla sta predvsem z namenom, da sta sedla za isto mizo s predsednikom kanarčkov Antejem Gubercem ter športnim direktorjem Ivico Gubercem. V 'tipanju terena' je vsaka stran predstavila svoja stališča in dobili smo namig, da bi se lahko hitro zbližala ter da bo stara dama bržčas že zelo kmalu na Ljubljansko cesto 2 poslala uradno ponudbo. Po teh navedbah naj bi Juve ponudil milijon evrov odškodnine, v pogodbi pa bi bili določeni tudi bonusi, ki bi lahko znesek približali celo dvema milijonoma … Kdo v slovenskem nogometu bi si drznil zavrniti kaj takšnega?

alesfevzer.com

Jelenič po kirurškem posegu v Novaro


Medtem pa je postalo tudi uradno, da Enej Jelenič ni več član Kopra. To je sicer znano že vse od začetka priprav, ki jih 31-letni krilni napadalec na Bonifiki sploh ni začel. Kot smo pisali, se je vmes prelevil tudi v 'menedžerja' in predlagal svojemu klubu, da bi lahko vrzel ob levi stranski črti zapolnil njegov nekdanji soigralec Felipe Curcio, kar se je naposled tudi zgodilo. Enej Jelenič pa je vmes dobil tudi nove delodajalce. Vrnil se je v Italijo, kariero bo nadaljeval v dresu Novare v serie C, vendar ekipi takoj in zdaj še ne bo mogel pomagati. Pred časom je namreč prestal rutinski poseg na kolenu, na največje napore naj bi bil spet pripravljen čez dva do tri mesece.